Szent Patrik napi Supra Vaider és fullcap

A Sneaker Frekeren láttuk, hogy a Supra március 17-re, azaz Szent Patrik napjára időzítette a limitált Saint Patrick’s Day Supra Vaider modelljének bemutatását. Szt. Patrik az írek védőszentje és igen nagy kultusz övezi nemcsak Írországban, hanem az amerikai írek körében is. Még több kép és egy kis háttér, hogy miért pont zöld és miért pont lóhere a tovább után!

Szent Patrik napi Supra Vaider

Szent Patrik napi Supra Vaider

Ez a cipő eléggé hasonlít a Vaider meglévő zöld-fehér változatára: ugyanaz a mintásan perforált lakkbőr felsőrész, mozgatható Supra logo a nyelven, ami különbség, hogy ez az ír zászló színeiben pompázik: smaragdzöld felsőrész, a talp fehér, a kiegészítő szín narancssárga, illetve egy négylevelű lóhere van hímezve a sarokrészre.

Szt. Patrik napi Supra Vaider - a lóherével a sarkán

Szt. Patrik napi Supra Vaider – a lóherével a sarkán

A cipő március 17-én, déltől lesz kapható a Supra hollywoodi „márkaboltjában” a Factory 413-ban. Az első 144 vásárló egy színben hozzá passzoló fullcapet is kap hozzá, így teljesen beöltözhetnek egy ír manónak 🙂

St. Patrick's Day Supra Vaider

St. Patrick's Day Supra Vaider

 

És végül egy kis kúttúrális háttér 🙂 Szent Patrik Írország egyik (de leginkább sztárolt) védőszentje, számos legenda kapcsolódik hozzá, manapság pedig igazi karneváli hangulattal ünneplik március 17-ét, Szent Patrik napját. Mindenki zöldbe öltözik, zöld szalagokkal díszítik fel az utcákat Chicagoban még a folyót is zöldre festik.

Saint Patrick's Day Chicagoban (Fotó: jshueh / Flickr) 

Szent Patrikhoz kapcsolódik még a három(!)levelű lóhere, a shamrock szimbóluma is, a legenda szerint ezen magyarázta el a pogány íreknek a Szentháromság tanát. Aztán a lóhere átalakult szerencsehozó jelképpé is, minden esetre az íreknek könnyebb dolguk van, mert háromlevelű lóherét kicsit könnyebb találni, mint a mi szerencsehozó négylevelűnket 🙂 Mellesleg a designerek mellényúltak egy kicsit, mert nem az ír háromlevelű, hanem a négylevelű lóherét hímezték a Vaiderre…

Shamrock / Lóhere

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×