Vans x Crooks&Castles Chukka Boot

A Vans és a Crooks&Castles kaliforniai streetwear márka együttműködésében dobják a napokban igen limitált darabszámban a piacra ezt a fekete Vans Chukka modellt. A sima és redőzött bőrből és fehér vulkanizált gumitalppal készült cipő a street és az elit divat összemixelése – úgy mint a Crooks&Castles cuccai általában. Még több kép és némi háttérinfó a tovább után.

Vans Chukka x Crooks&Castles

Vans Chukka x Crooks&Castles

A redőzött bőr (angolul epi leather) egy különleges bőrkikészítési mód, melyet az először Louis Vuitton által a 1920-as években kifejlesztett metódus inspirált. A bőrt először növényi kivonatokkal cserzik majd festik, és bevonják, így alakulnak ki az egyedi színhatást, illetve felületet adó redők.

A Vans Chukka x Crooks&Castles redői kicsit közelebbről

A Vans Chukka x Crooks&Castles redői kicsit közelebbről

 

 

A Crooks&Castles márka alapítói 2002-ben arra tettek kísérletet, hogy az kaliforniai utcai és az elit divatot összemixeljék, ruháik teljesen hordhatók és stílusosak, és van bennük valami a „magasabb divat” kifinomultságából. A gondolkodásukra teljesen jó példa ez a Vans Chukka is, ami eredetileg egy gumitalpú  deszkás cipő és mégis egy olyan bőr felsőrészt tettek rá, amit a méregdrága Loius Vuitton táskáknál használtakra hasonlít. Ha kíváncsi vagy a Crooks&Castles cuccokra, akkor katt ide! Van webshopjuk is, ha mostanában nem járnál a West Hollywoodban vagy Los Angelesben található üzleteik felé 🙂

Egy kis ízelírtő a Crooks&Castles cuccokból

 

A cipőre a Hypebeast Facebook hírfolyamában lettünk figyelmesek, a képek a Crooks&Castles blogjából vannak.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×