Fallen deszkás cipők Magyarországon

A Fallen jócskán rácáfolt nevének jelentésére (Bukott) és egyre népszerűbb a deszkások körében. A márkát Jamie Thomas pro gördeszkás alapította 5 éve, és azóta is fő szempont, hogy a Fallen deszkás cipők igazi „riderektől ridereknek” legyenek. A Fallen nem olyan régen Magyarországon is kapható, az itthon elérhető modellekből választottam ki hármat (plusz egyet ami nem, viszont nagyon megtetszett 🙂 Képek és infók a tovább után.

2009 őszi téli Fallen cipők

2009 őszi téli Fallen cipők

 

Az első játékos a Fallen Chief Mid, amely az alapító Jamie Thomas signature modellje (azért ez a modell neve, mert Jamie-t beceneve Chief, azaz Főni). A cipői előnyös tulajdonságai közé tartozik a nagy kopásállóságú hasított bőr felsőrész (bizonyos változatokban szintetikus nubuk, vászon és szakadásbiztos műszál részekkel kombinálva), mely a smirgli simogatását hivatott állni, a nyelvet és a boka körüli részt könnyű szivaccsal bélelték ki, a közepes „mid” szárat aszimmetrikus kialakítású betét erősíti. A talpa a jó öreg vulkanizált gumi (mely a magyar deszkások között is nyerésre áll az éppen zajló Milyen a jó deszkás cipő? szavazásunkban), de hogy ne csak a tapadás és deszka irányíthatósága legyen kellemes, hanem az érkezések is, puha EVA anyagú és zselés betétekkel ellátott talpbetéte van. A Fallen Chief Mid itthon 3 színben vásárolható meg fekete/lila (Black/Purple/Gato), fekete/természetes gumi (Black/Gum II) és az itt megmutatott étcsoki/türkiz (Dark chocolate/turquoise) színekben, az ára pedig egy hajszállal 20 ezer Ft alatt van.

Fallen Chief Mid étcsoki/türkiz színben

Fallen Chief Mid étcsoki/türkiz színben

 

A Fallen Patriot II fekete/fehér/vandál (Black/White/Vandal) színben kapható itthon az őszre kihozott 8 színből. Technikai tudásáról hasonló jókat lehet elmondani mint fentebb, a fő különbség ugye a félcipő jellegből adódik, amiben szabadabban tud mozogni a bokád és persze valamivel könnyebb is a cipő. Nagyon szép, letisztult alapstílusú cipőről van szó és jól feldobja a „vandál módra” firkált Fallen feliratok. 19.000 Ft környékén lehet a tied. 

Fallen Patriot II fekete/fehér/vandál színben

Fallen Patriot II fekete/fehér/vandál színben

 

A harmadik cipő, a Fallen Trooper SL egy ‘slim’ vagyis kevésbé kitömött modell, a boka körüli bélést és a nyelvtömést is fogyókúrára fogták, ezért ez egy kifejezetten könnyű cipő. Nagyon megteszett, hogy háromféle színből és a háromféle anyagból készült (edzett bőr, nubuk és megnövelt kopásállóságú hasított bőr). Két színben, fekete/fehérben (Black/White) és az itt megmutatott fekete/sötétszürke/világosszürke (Blk/DkGry/LtGry) veheted meg itthon, 21.000 Ft körül.

Fallen Trooper SL fekete/sötétszürke/világosszürke színben

Fallen Trooper SL fekete/sötétszürke/világosszürke színben

 

Bónuszként pedig itt van a Fallen Rising Sun modell, amibe nem túl meglepő módon a felkelő nap mintája van belevarrva. Amellett, hogy nagyon szép, ez is tud minden, amit egy deszkás cipőnek tudnia kell, sajnos ez csak külföldről szerezhető be.

Fallen Rising Sun SE

Fallen Rising Sun SE

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×