Három Vans klasszikus: Era, Old Skool és Chukka boot

A Vansnak vannak olyan klasszikusai (pl. a Sk8-Hi, amiről korábban egy egész összeállítás készült), amik minden évben megjelennek és a tervezők variálnak egy kicsit a színekkel, de mégis mindig a fekete fogy a legjobban 🙂  A sok klasszikus Vans deszkás cipőből kiválasztottam hármat, amit itthon is beszerezhetsz. Képek és infók a tovább után.

Vans klasszikusok 2009 ősz/tél

Vans klasszikusok 2009 ősz/tél

A Vans Era idősebb mindannyiunknál, a Vans 1975-ben hozta ki, ez volt ez első cipők egyike, aminek a tervezéséhez gördeszkásokat is bevontak: az Era a gördeszkázás elő legendája, Tony Alva segítségével készült el. Persze akkor még mások voltak az elvárások egy deszkás cipővel szemben, a jól tapadó vulkanizált ‘waffle sole’, azaz gofri talp és az Authentic modellhez képest jobban párnázott boka körüli rész már tökéletesnek számított a pool deszkázáshoz. Az utcai viselést igen, de mostani deszkázási stílus igénybevételét a felsőrész valószínűleg nem sok ideig bírja… Egy Era-t itthon is beszerezhetsz (mégpedig fekete színben 🙂 10.000 Ft alatt.

Vans Era - egy klasszikus, klasszikus fekete színben

Vans Era – egy klasszikus, klasszikus fekete színben

Tony Alva a poolban (Kép: bluetileobsession.com)

Tony Alva a poolban (Kép: bluetileobsession.com)

Tony Alva Vans Era-ban

Tony Alva Vans Era-ban (Kép: Stories of Sole of Vans Originals könyv)

 

Vans Old Skool is kábé hasonló „felszereltséget” tudhat magáénak, mint az Era. Információink szerint idén a (meglepetés!) fekete színben kapható lesz, ezen kívül még a City Pack részeként a fekete/SF (San Francisco) modell lesz itthon elérhető tízezer forint környén.

Vans Old Skool fekete és fekete/SF

Vans Old Skool fekete és fekete/SF

 

A Chukka boot egy mid cipő, a talpát dupla varrással erősítették meg, a szárát pedig kibélelték (bár még így sem közelíti egy „modern” deszkás cipő bélelését). A számos szín és felső-rész anyag közül nálunk a puha bőr felsőrésszel ellátott tökfekete (black/black) modell lesz elérhető, némileg 10.000 Ft-os ár felett.

Vans Chukka Boot fekete (black/black)

Vans Chukka Boot fekete (black/black)

 

Deszkáztál már ilyen oldszkúl cipőkben? Milyenek a tapasztalataid? Írd meg a véleményed a kommentekben!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • sklep online szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, marvelous weblog layout! How long have you ever been blogging for? you made blogging look easy. The total look of your website is magnificent, as neatly as the content! You can see similar here ecommerce
  • kokolimo szerint:

    jokoli

  • Johann Kamera szerint:

    Old schoolban már deszkáztam, érzésre mintha mezítláb lettem volna. Véleményem szerint ezek a cipők csak az utcára, vagy krúzolásra valók. Azt viszont sajnálom, hogy nem forgalmaznak több színt, vagy hogy csak az USA-ban lehet saját színösszeállítású old school-t és slip-on-t rendelni.
    És a zapato del barcot miért csak feketében hozták be??? Rejtély.

×