Három Vans klasszikus: Era, Old Skool és Chukka boot

A Vansnak vannak olyan klasszikusai (pl. a Sk8-Hi, amiről korábban egy egész összeállítás készült), amik minden évben megjelennek és a tervezők variálnak egy kicsit a színekkel, de mégis mindig a fekete fogy a legjobban 🙂  A sok klasszikus Vans deszkás cipőből kiválasztottam hármat, amit itthon is beszerezhetsz. Képek és infók a tovább után.

Vans klasszikusok 2009 ősz/tél

Vans klasszikusok 2009 ősz/tél

A Vans Era idősebb mindannyiunknál, a Vans 1975-ben hozta ki, ez volt ez első cipők egyike, aminek a tervezéséhez gördeszkásokat is bevontak: az Era a gördeszkázás elő legendája, Tony Alva segítségével készült el. Persze akkor még mások voltak az elvárások egy deszkás cipővel szemben, a jól tapadó vulkanizált ‘waffle sole’, azaz gofri talp és az Authentic modellhez képest jobban párnázott boka körüli rész már tökéletesnek számított a pool deszkázáshoz. Az utcai viselést igen, de mostani deszkázási stílus igénybevételét a felsőrész valószínűleg nem sok ideig bírja… Egy Era-t itthon is beszerezhetsz (mégpedig fekete színben 🙂 10.000 Ft alatt.

Vans Era - egy klasszikus, klasszikus fekete színben

Vans Era – egy klasszikus, klasszikus fekete színben

Tony Alva a poolban (Kép: bluetileobsession.com)

Tony Alva a poolban (Kép: bluetileobsession.com)

Tony Alva Vans Era-ban

Tony Alva Vans Era-ban (Kép: Stories of Sole of Vans Originals könyv)

 

Vans Old Skool is kábé hasonló „felszereltséget” tudhat magáénak, mint az Era. Információink szerint idén a (meglepetés!) fekete színben kapható lesz, ezen kívül még a City Pack részeként a fekete/SF (San Francisco) modell lesz itthon elérhető tízezer forint környén.

Vans Old Skool fekete és fekete/SF

Vans Old Skool fekete és fekete/SF

 

A Chukka boot egy mid cipő, a talpát dupla varrással erősítették meg, a szárát pedig kibélelték (bár még így sem közelíti egy „modern” deszkás cipő bélelését). A számos szín és felső-rész anyag közül nálunk a puha bőr felsőrésszel ellátott tökfekete (black/black) modell lesz elérhető, némileg 10.000 Ft-os ár felett.

Vans Chukka Boot fekete (black/black)

Vans Chukka Boot fekete (black/black)

 

Deszkáztál már ilyen oldszkúl cipőkben? Milyenek a tapasztalataid? Írd meg a véleményed a kommentekben!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×