Pár perc Parndorfban

Aprajafalva, Mézeskalácsváros, Barbie lakópark…  a magyarok számos módon becézik a parndorfi outletet, de abban eléggé egyetértés van, hogy jó helyen jársz, ha márkás cuccokat akarsz jó áron beszerezni. A sneakerbox.hu különítménye múlt szombaton Bécsben járt a Sneakerness nevű rendezvényen és odafelé –  jó magyar módjára – természetesen lekanyorodtunk az A4-ről, hogy megnézzük, akarnak-e az osztrákok utánunk vágni valami márkás deszkás cuccot. A parndorfi, bécsi deszkás üzleteket és a Sneakerness-t bemutató cikksorozat első része a tovább után.

Parndorf üzletnézőben

Parndorfi üzletnézőben

Parndorf (még magyar neve is van: Pándorfalu 🙂 pár kilométrrel az osztrák-magyar határ kihalt bódésora után fekszik, a szélerőművek árnyékában, nem sokkal a magyar mobilos térerő elhalványodása után. Ha ennél pontosabb elhelyezkedésre vagy kíváncsi, katt ide. Parndorf már akkor fogalom volt a Bécs felé utazók között, amikor a mi biatorbágyi outletünk helyén még fű nőtt. Békésen költi itt euróját évek óta magyar, osztrák, szlovák egyaránt. Mivel outletről van szó, sosem tudhatod, hogy milyen cuccot tudsz kifogni, így konkrétan ezért elautózni Parndorfba mondjuk Budapestről vagy keletebbről azért túlzás lenne, de ha Győrbe vagy Pozsonyba való vagy, esetleg erre van dolgod (pl. csúszni mész az Alpokba) akkor mindenképpen érdemes benézni.

A parndorfi mézeskalács házak :)

A parndorfi mézeskalács házak 🙂

Azokat a boltokat jártuk végig, amik egy deszkás-snowboardos-bicós arcot lázba hozhatnak, erre egy-másfél óra elég. Nemrég húztak fel egy kisebb bővítményt az outlethez, itt helyezkedik el a Billabong üzlet. Természetesen sok Billabong cuccuk van, de láttunk még Element cipőket, Nixon órákat pl. Az árubőség rendben volt, de inkább csak beach shortok voltak egész jó áron, a téliesebb cuccok a pulcsiktól kezdve már egészen „normál árban” voltak.

Sokkal kecsegtetőbb a választék a szemben lévű Titus boltban. A Titus volt Európa első gördeszkás márkája és emellett egészen elképesztő bolthálózattá nőtte ki magát Németországban, és jelen van Ausztriában is. A parndorfi előretolt állásukban sokféle gördeszka lap és egyéb hardware, de még több féle cipő közül lehetett választani: volt sok Osiris, Adio, Lakai, némi Vans, és nekem is sikerült lőnöm egy Globe cipőt, ami a már eleve nem veszélyes 40 eurós outlet ár helyett csak 20 euróba került az aznapi 50%-os leértékelés miatt 🙂 Emellett még volt sok fasza póló és pulcsi is.

Parndorf: a Titus üzlet

Parndorf: a Titus üzlet

 

Az új szerzemény :) Globe Superfly black/multi

Az új szerzemény 🙂 Globe Superfly black/multi

A Bench és Zoo York üzletek hozták az alapstílusukat, árban a „magyaroknak drága” és a megfizethető kategória között billegtek, de itt is biztos ki lehet fogni dolgokat. Az Oakley bolt már tömve volt snowboard szemcsikkel és téli technikai ruházattal, de ugye az Oakley eleve elég drága, így az outlet árak láttán sem kiáltottunk fel, hogy „Kérek egy snowboard kabit, á nem, legyen inkább kettő és dobjuk még az a szemüveget is!”… A Nike üzletbe is benéztünk, hiszen az a legnagyobb az egész üzletsoron, de inkább a futócipős-joggingos vonalat viszik, bár volt egy-két 6.0 és Dunk is (100 Euróért párja, ami annyira azért nem csábító).

A nap következő fénypontja az áruval mindig zsúfolásig tömött Vans üzlet volt. Nagyon sokféle cipőjük van, sok a klasszikus slip-on, sk8-Hi és Era, emellett kifutó (tavalyi-tavalyelőtti) cipők kaphatók. Amiből van méretválaszték az a drágább eresztés (50-80 EUR/pár), de hátul a maradék polcon a mérethiányosakból már 20-40 Euróért is találhatsz Vanst magadnak. Erősek még kiegészítőkben, van sok sapi, öv, zokni, ilyesmi, és halmokban áll a póló (18-25 EUR) és a pulcsik (50-60 EUR).

A Vans üzlet Parndorfban

A Vans üzlet Parndorfban

Az adidas hatalmas üzlete is inkább a sportruházattal volt megtömve, bár van egy Originals sarok, de annyira sem olcsók, sem pedig érdekesek nem voltak a cuccok.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban betértünk a Burton shopba. A Burton az egyik kedvenc márkám, szóval próbálom kikapcsolni az elfogultságomat, de ez az üzlet nagyon ott van, ennek van a legjobb hangulata egész Parndorfban. Mind hardwareből, mind ruhákból igen nagy a választék. A Burtonnal is az a helyzet, hogy drága. Nem is kicsit. De így outlet árakon már majdnem a megfizethető kategóriában van. Van egy erdélyi magyar srác az eladók között, aki magyarul hozza azt a készségességet és közvetlenséget, amit az angolul is teljesen rendben beszélő osztrák eladók. Kötés, deszka, baki – mindenben készségesen segítenek. Jók még kiegészítőkben, táskákban és sapikban is: beanie vagy fullcap, ha 7 1/2 felett van a fejed, akkor durva választékból csemegézhetsz. A Burton cuccok mellett Analog technikai és street cuccok, sapik és Red védőfelszerelések is vannak.

A parndorfi Burton shop (Katt még több képért!)

A parndorfi Burton shop (Katt még több képért!)

A parndorfi Burton shop

A parndorfi Burton shop

A parndorfi Burton shop

A parndorfi Burton shop

 

Parndorfba nemcsak kocsival (Budapesttől egyébként olyan másfél óra autóútra van kb), de busszal is eljuthatsz, itt megnézheted a magyar nyelvű tájékozatójukat. Majdnem minden üzletben van magyar nyelven beszélő eladó is, de annyira valószínűleg mindenki tud németül, hogy mosolyogva a kasszához vigyen egy Vans cipősdobozt a méretében és kifizesse 🙂 Összegezve tehát: szerintem érdemes beugrani, ha arra visz az utad 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×