3.0 Nike 6.0 cipő, amikben Garrett Reynolds bicózik

Garrett Reynolds néhány dologtól eltekintve egy tipikus 19 éves new yersey kertvárosi srác: középsuliba jár (most fog érettségizni), szeret BMX-ezni és együtt lógni a haverjaival. A „néhány dolog” pedig:  7 X-Games aranyérem BMX streetben, a legjobb street BMX-esnek választották meg a pro riderek az idei NORA Cup-on, első helyen áll a Dew BMX Park Tour rangsorban, és egy reality show szereplője az MTV2-n. További részletek, egy teljes interjú magyarra fordítva, és három, Garrett ízlésének megfelelő Nike 6.0 cipő a tovább után.

Garrett Reynolds - a Nike 6.0 csapat top pro BMX-ese

Garrett Reynolds – a Nike 6.0 csapat top pro BMX-ese

Garrett Reynolds igazi terepe a street, mert – ahogy ő mondja – sokkal jobban megmozgatja az agyát, hogy éppen min és mit tud beadni.  Ennek ellenére már a parkosokat is szorongatja a saját terepükön. Emellett egy igazi anti-celeb. Nincsenek sztár-allűrjei, ő „egyszerűen csak” egyre jobban és stílusosabban bicózik. Nincs Nike 6.0 singature cipője, ahogy a videókon és képeken láttam, tök egyszerű fekete félcipőket szeret viselni.

Garrett Reynolds - Kattints még több képért!

Garrett Reynolds – Kattints még több képért!

 

A legtöbbet ezt a fekete Nike 6.0 Insurgent cipőt láttam rajta (sötét fűzővel). Ezt a deszkás modellt a nagyfokú tartósságra hegyezték ki:  Bőr, hasított bőr és nubuk felsőrész kombináció, a kritikus helyeken, pl. az orr-részen, TPU (Thermoplastic PolyUrethan – nagy kopásállóságú műanyag) borítással.  A rejtett fűzők nagyobb biztonságban vannak az elrongyolódástól. A cipő teljes hosszában Pylon talpbetétet kapott, egy nagy Air-Sole egységgel a sarok alatt, az ütődések elnyeléséhez. Tapadós gumi talpa van, a +/- formájú kis tapadópárnákkal a talp alsó részén.

Garrett Reynolds egyik kedvenc cipője: Nike 6.0 Insurgent

Garrett Reynolds egyik kedvenc cipője: Nike 6.0 Insurgent

Garrett Reynolds @ Simpel Session 09 Tallin (fotó: UCG images, Tworld Ride BMX)

Garrett Reynolds @ Simpel Session 09 Tallin (fotó: UCG images, Tworld Ride BMX)

 

Egy másik cipő, amit Garretten láttam a Nike 6.0 Zoom Oncore 2 modell. Ez egy gördeszkás cipő, a Zoom Oncore továbbfejlesztett változata, nagyobb légtalp-betéttel (ami kis ablakot is kapott). A tartósságért a bőr és szintetikus felsőrész kombináció, a jó tapadásért a sűrűn mintázatú gumitalp felel.

Nike 6.0 Zoom Oncore 2

Nike 6.0 Zoom Oncore 2

 

A harmadik cipő Garrett csapattársa, Nigel Sylvester által is kedvelt Nike 6.0 Mavrk félcipő változata. Ez a „klasszikus” stílusú, csak feketében megjelent deszkás cipő és dicsekedhet némi technikai háttérrel: Bőr és hasított bőr kombináció felsőrészt kapott, egy vicces részlet, hogy a sarkának a tetején meg tudsz fogni egy kis fület, így könnyebben bele tudsz bújni. A nyelvet gumiszalagok tartják a helyén. A rugalmas vulkanizált gumi talp és oldalsó talprész korrektül tapad. És ami a bicósoknak nagyon fontos: a méhsejt-szerkezetű talpnak köszönhetően ez egy nagyon könnyű cipő 🙂

Garreth és Sylvester közös kedvence: Nike 6.0 Mavrk Low

Garreth és Nigel közös kedvence: Nike 6.0 Mavrk Low

Nigel Sylvester és a Nike 6.0 Mavrk Mid

Nigel Sylvester és a Nike 6.0 Mavrk Mid

Amint azt az Offline BMX-es rovatában korábban is olvashattátok, Garrett és és Dennis Enarson és belépett a reality show-ban szereplő freestyle sportolók „elit klubjába”. A két srác érettségire való felkészülését követték nyomon az MTV2-n. A műsor rövidített epizódjait (webizódok 🙂 4 részben folyamatosan pakolják fel a 6.0 YouTube csatornájára. Az első rész itt van, már a második rész is megnézhető és október folyamán felpakolják a többit is.

 
Az év elején az ESPN „Action Sports Report” blogjába Chris Palmer készített egy interjút Garrett-tel, ezt lefordítottam magyarra. Itt nem is annyira a bicózásról és a trükkökről kérdezik (ezekről amúgy is többet tudtok olvasni a pro BMX-es oldalakon) hanem inkább a mindennapi életéről kérdezik.

MAG.com: Na és milyen érzés Toms River (NJ) leghíresebb BMX-esének lenni?

Garrett: Eléggé normális. Egy tipikus napon felkelek, letusolok, elmegyek a suliba, hazamegyek és bicózok vagy egyszerűen csak a barátaimmal vagyok. A suliban is egy átlagos gyerek vagyok, a legtöbb sulitársam nem is tud az X-Games-ről.

Nem fura, hogy többet keresel, mint a tanáraid?
De az, és nagyon tetszik!

Vettél már valami nagy dolgot?
Akartam egy beteg kocsit, ezért vettem magamnak egy Audi A4-est, amivel suliba járhatok.

 

Garrett Reynolds és kicsi kocsija

Mész a végzősök báljára?
Persze, de még nem tudom, kit fogok elhívni, majd kitalálom. Meglesz minden, ahogy kell a limobérléssel meg minden. Hell yeah.

Hogy változtatta meg az életedet, hogy megnyerted az X Games-t?
Igazából semmi sem változott igazán. Azokat a dolgokat fogom csinálni, amit eddig. Ott bicózok, ahol eddig és azokkal az emberekkel, akikkel eddig. Persze, menő dolog megnyerni az X-Games-t, de nem olyan nagy dolog. Anya persze nagyon izgatott volt.

Úgy tudjuk, hogy szeretsz viccet csinálsz anyukád hangjából.
Igen, ez a legviccesebb. Ez olyan, mintha valakivel mobilon beszélnél, és a másik alig hall valamit, mert le van halkítva, de azt hiszi, hogy a te telefonod van lehalkítva és ezért ordítana. Ez az ő normál beszédhangereje 🙂 Ő ébresztett fel ma reggel, mert nem ébredtem fel az ébresztőórára, bezzeg az ő hangja kiugrasztott az ágyból. Azt hittem szétmegy a fejem tőle.

Csináltat veled anyukád házimunkát?
Hát olyan sokat nem, én porszívózom és tartom rendben a szobámat. Néha pedig le kell nyírnom a füvet.

Garrett Reynolds 

Milyen az edzésprogramod?
Semmilyen. Én nem szoktam edzeni. A bicózás önmagában az edzés számomra. Igazából a tél a szívás, mert túl hideg van, hogy kinn biciklizzek, és mivel itt élek ebben a kisvárosban, nem igazán van hová menni. De amikor meleg van, akkor sokszor bevezetünk Philly (Philadelphia) belvárosába, ami csak egy óra innen. Nem vagyok egy ilyen „Haver, nekem minden nap csapatni kell”-típus. Akkor bicózom, amikor kedvem van. De azért persze BMX-függő vagyok.

Jól ismernek az egyedi stílusod miatt, van egy kis 80-as évekbeli rocker beütés. Mi az inspiráció?
Igazából nincs inspiráció. Sokszor hordok fejkendőt, hogy a hajam ne menjen a szemembe biciklizés közben. Próbáltam már sapikat is, de azok meg álladóan leesnek, szóval maradt a szorosan megkötött kendő. Az én hajam is hosszú, de nem Shaun White stílus.

Toms Rover jobban ismert a baseball-ról, mint a BMX-ről. Te próbálkoztál valaha a baseball-lal?
Baseballoztam és fociztam is, de amikor elkezdtem BMX-ezni, ezeket abbahagytam. Nem szeretem az edzőket, akik megmondják, mit csináljak, és amit a legjobban szeretek a BMX-ben, hogy mindent te határozhatsz meg. Akkor szerettem bele ebbe a sportba, amikor az X-Games félcső versenyét néztem anno a TV-ben Jay Mironnal és Matt Hoffmannal és bejött, amit láttam.

Az eredeti, angol nyelvű interjút itt találjátok. A képek a Nike 6.0 oldalról vannak.

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Alessandro Molari szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Dear customer, My name is Alessandro and I am responsible for X Best World Ou and I would like to introduce you to Marketsy, an e-commerce platform based on artificial intelligence that revolutionizes online sales. As promoters of effective business software, we believe that Marketsy can significantly contribute to the success of your company. Ideal for companies that have multiple brands to market and diversify in their promotions. The big advantage is purchasing lifetime software. Explore Marketsy here: http://www.bestqtf.org/applandingmarket89803 For any questions or clarifications, our team is here to help you. Best regards, Alessandro Molari Opt out of future messages by replying to this email, indicating your desire to unsubscribe and including your website domain.
  • ggh szerint:

    jó cipők

  • hunter szerint:

    nagyon komoly 🙂

  • Opra Ottó szerint:

    Nagyon tetszik,jo lenne egy ilyen cipo !!!

×