Köszönjük az érdeklődést és a jelentkezést, teljesen beteltünk! Azon leszünk, hogy a Sneakerbox Snowtábor 2012 a lehető legjobban sikerüljön és akkor 2013-ban akkora lesz, hogy mindenki tudjon jönni velünk, azok is, akiket a túljelentkezés miatt most sajnos nem tudtunk magunkkal vinni!

Mivel végivel mind a kettőnknek a legkedvesebb sportunk a snowboard, és van tapasztalatunk barátok-ismerősök összeszervezésében snowboard és sítábor vonalon, úgy gondoltuk, hogy belevágunk és 2012-ben csinálunk egy sneakerbox snowboard és sítábort, booyaka! Bezony, mindent beleadunk, hogy akik velünk jönnek 2012 februárjában Franciaországba, azok végig jól érezzék magukat – legyenek vén parkos rókák vagy a hóval borított lejtőkkel még csak most ismerkedő zöldfülűek. Ezen az oldalon minden fontos tudnivalót leírtunk szép sorban, ami bemutatja nektek a tél legautentikusabb és persze csúszásokkal teli túráját. Azoknak, aki volt már ilyen táborban: ez a részletesség azoknak szól, akik még nem éltek át ilyet 🙂 Ha ezek után is maradna nyitott kérdés, akkor írjatok a sneakerbox.sitabor@gmail.com címre és szívesen válaszolunk!

Mikor és hová megyünk?

Az időpont 2012. február 3-12. (péntek-vasárnap), az úti cél La Foux/Val D’Allos 1800, Franciaország. Val D’Allos az Espace Lumiére síterep része, amely a régió legnagyobbja, kb. 180 kilométeres pályarendszerrel, mindenféle nehézségi szinttel, a kezdőknek való “libalegelőktől” a rafkósabb játékosoknak való kezeletlen fekete buckapályákig, több snowparkkal és boardercross pályákkal. Erdős részek és átcsúszható lejtők, és a bérletünk az egész terepre érvényes – ezért szeretjük Franciaországot 😀

Az Espace Lumiere terep térképe - mi itt leszünk a kellős közepén
Az Espace Lumiere terep térképe - csak zsugorítva fért fel, szélesvászonhoz katt 🙂
Val D'Allos 1800
Val D'Allos 1800
Val D'Allos 1800
Val D'Allos 1800
Val D'Allos 1800
Val D'Allos 1800

Hol fogunk lakni?

Egy négycsillagos apartmanházban, ahol úszómedence és szauna is van. Két légteres, hatfős apartmanokat lehet foglalni, a berendezés és a felszereltség meghaladja azt a színvonalat, amit eddig eddig bárhol is tapasztaltunk Franciaországban. Ha már voltál boardozni/síelni a franciáknál, akkor tudhatod, hogy a francia apartmanokban “pont el lehet férni”, nem pazarolnak a hellyel 🙂 Itt is van egy konyha-nappali, ahol egy kihúzható ágyon ketten alszanak, van egy hálósarok egy emeletes ággyal, illetve még egy szoba egy franciaággyal, annak az ajtaja csukható (ezt jelenti a két légtér), meg persze van WC és fürdőszoba, plusz egy erkély.

A szállásunk egy négycsillagos apartmanház * Katt még több képhez *
A szállásunk * Katt még több képhez a szobákról, a medencéről *
Az apartmanok belülről: konyha, háló, nappali, fürdő
Az apartmanok belülről: konyha, háló, nappali, fürdő
A földszinti bár az apartmanházban
A földszinti bár az apartmanházban
A szauna és lubickolórész az apartmanházban
A szauna és lubickolórész az apartmanházban

Mivel utazunk?

Természetesen busszal 🙂 Nem egy rövid menet, de eddig még mindig beadtuk… útközben pörögnek a filmek, megy körbe a kaja-pia, klubbolás, de van aki meg a nyaka alá gyűri a kispárnáját és simán átalussza az egészet. Egyébként van lehetőség az egyéni utazásra is, ekkor a buszjegyet nem kell kifizetni, de érdemes osztani-szorozni az üzemanyagköltség és a tetemes autópálya díjak miatt, hogy megéri-e, hogy kivezethess Franciaországig (mondjuk annak is megvan a varázsa 🙂

Mennyibe kerül?

A négycsillagos szállás, a 6 napos Espace Lumiére síbérlet és a komfortos, buszos utazással együtt fejenként 248 euró az ár. Ezen felül még a helyszínen fizetni kell 6 euró üdülőhelyi díjat, és ezzel vége is a kötelező költségeknek. Sőt, még ebből is le tudsz faragni egy kicsit, hogy több legyen a költőpénzed odakinn 🙂

A következő kedvezményeket hoztuk össze nektek:

Rider kedvezmény: Küldj a jelentkezéskor magadról egy képet vagy videólinket, hogy épp egy trükköt adsz be snowboarddal/freesível, de akár BMX-szel, montival, deszkával, wakeboarddal, wakeskate-tel… a fingersportok nem érnek, bocsi 🙂 Na szóval, ha landol nálunk egy ilyen bizonyíték rider mivoltodról, akkor máris csilingel a 4 eurós rider kedvezmény!

Diákkedvezmény:  Ha még nem múltál el 26 éves és van érvényes diákod (ezt hoznod kell kintre is!), akkor 6 euró diákkedvezményt kapsz.

Egyénileg utazóknak természetesen nem kell kifizetni a buszjegyet, ők 64 euró kedvezményt kapnak.

Ez a három kedvezmény összevonható, azaz akár mind a hármat is igénybe veheted!

Az apartmanokra kauciót kell letenni, melynek összege előreláthatólag 200 euró/apartman. Természetesen ez visszajár kiköltözéskor, amennyiben rendben ki van takarítva és nem történt károkozás.

Hogy lehet jelentkezni? Mi a befizetés módja?

Köszönjük az érdeklődést és a jelentkezést, teljesen beteltünk! Azon leszünk, hogy a Sneakerbox Snowtábor 2012 a lehető legjobban sikerüljön és akkor 2013-ban akkora lesz, hogy mindenki tudjon jönni velünk, azok is, akiket a túljelentkezés miatt most sajnos nem tudtunk magunkkal vinni!

Először is kérdezd körbe a barátaidat, és hozzatok össze egy hatos csapatot, akik megtöltötök egy apartmant. Ha ez megvan, jelentkezz a sneakerbox.sitabor@gmail.com címen, írd le a neveket és mindenkihez legalább egy e-mail címet. Jelöljetek ki egy szobafőnököt, aki a kapcsolattartó lesz, aki intézi a szoba befizetéseit, és velünk tartja majd a kapcsolatot.

Ha van hely, akkor visszaigazoljuk a foglalásodat és október 27-ig be kell fizetni az előleget, fejenként 100 eurót. Foglalásod az előleg befizetésével válik érvényessé. A fizetés forintban történhet  banki átutalással, vagy befizeted egy bankfiókban a megadott számlaszámra. Ez egyszerűsége és gyorsasága miatt eddig is így működött a barátainkkal-ismerőseinkkel, de teljesen érthető, ha – lévén, nem biztos, hogy ismerjük egymást – szeretnél velünk személyesen is találkozni és inkább készpénzben odaadni az összeget. Ha euróban fizetsz, akkor az csak a készpénzben, személyesen történhet. Természetesen akármilyen módon és pénznemben is fizetsz, arról a befizetést igazoló átvételi elismervényt kapsz.

A teljes részvételi díjból fennmaradó összeget 2011. december 12. és 16. között kell befizetni, szintén a fenti módok valamelyikén.

Miért vannak az árak euróban megadva?

A sítúra minden költsége (szállás, síbérlet, de még a buszok is) euróban merül fel az utazási irodánál. Sajnos az őszi magyarországi gazdasági események miatt rohamosan egyre több forintot kell adni egy euróért, így lehetetlen fix forintárakat megadni, azok naponta változnának fel és le (sajnos leginkább fel). Az árak euróban fixek, ezért vannak így kiírva. Lehetséges, hogy euróban fizessétek be az utat, akkor tiszta sor, hogy mennyit kell adni. Ha pedig forintban fizettek, akkor mindig a befizetésed/átulásod napján érvényes MNB forint/euró deviza középárfolyam határozza meg, hogy mennyit kell fizetned forintban (Pl. ha 148 eurót kell fizetned, a napi MNB devizaárfolyam pedig 285 Ft, akkor 148*285, azaz 42 180 Ft-ot)

Mik a szponzorok kedvezményei?

Igyekeztünk a sneakerbox.hu barátaival együtt olyan kedvezményeket összeállítani, amiknek biztos hasznát vehetitek a túra előtt!

Procross kedvezmények: Indulás előtt nem árt rendbe tetetni a deszkádat! A velünk utazóknak mind a három szervízdíj egy ezressel kevesebb,  így egy sima élezés+waxolást már 2800 Ft-ért megcsinálnak neked, az élezés+waxolás kisjavítással 3200, nagyjavítással pedig 3900 Ft-ba kerül. A Procrossban automata gép és profi szervízmester garantálja majd az elégedettséged 🙂 Ha pedig még nincs felszerelésed, az sem para! A sneakerbox táborra (az indulás napján délutáni elhozatal, a visszaérkezés utáni hétfőn visszavitel) a tíz helyett csak öt nap kölcsönzést kell kifizetned, azaz 20 000 Ft helyett 14 500 Ft-ot kell kicsengetned egy deszka-kötés-bakancs kombóért. Mivel ez főszezon a kölcsönzésben, érdemes minél előbb elmenned, kipróbálnod és lefoglalnod a szetted! Ha pedig bemész az üzletbe, hogy szervizeltess vagy bérelj, akkor rögtön el is tapsolhatod bármely termékre a 10%-os kedvezményedet, ami szintén minden résztvevőnek jár! A kölcsönzésről és szervizelésről ide kattintva találsz további infót!

Skullcandy kedvezmény: Ha indulás előtt újítanál be egy fülest, hogy a kedvenc zenédre csapathasd, akkor jó hasznát veheted a Skullcandy 15%-os kedvezményének, melyet a skullcandy.hu webshopjában, a skullshop.hu-ban válthatsz be.

Etnies kedvezmény: Ha épp új cipőre, pólóra, pulcsira lenne szükséged, akkor használd fel egy egyszeri 10%-os kedvezményed, melyet bármilyen Etnies cipő vagy cucc vásárlásakor válthatsz be a Speed Mammut, Westend vagy a Király utcai The Lab üzletben!

A kedvezményeket e-mailen, kinyomtatható PDF-ben juttatjuk el hozzád, miután beérkezett az előleg-befizetésed. A részletes felhasználási feltételeket, felhasználási határidőt a kuponokon találod meg!

 

Procross, Skullcandy és Etnies kedvezmények
Procross, Skullcandy és Etnies kedvezmények


Lesznek odakinn bulik, programok?

Stílust viszünk, de Hamvai PG-t otthon felejtjük..Partiarénával és nagyszínpaddal nem készülünk, de a hely adottságaitól függően tervezzük, hogy szervezünk bulit a helyi bárba/diszkóba, az apartmanház tágas bárja pedig terveink szerint egy baráti pókerbajnokság helyszíneként is szolgál majd. A spontán bulikról pedig: eddig is mindig csak akkor buliztunk, ha úgy volt… és általában úgy volt…

Mit fogunk enni?

Röviden: amit hoztok 🙂 Kicsit hosszabban: mi mindig úgy szoktuk, hogy minden estére van egy főzőfelelős, ami persze a gyakorlatban sokszor az otthon 6 főre megfőzött és lefagyózott kaja felmelegítését és valami gyors köret létrehozását jelenti. De a konyha fullos, igazi főzésre is alkalmas 🙂 Otthonról lehet hozni a kaját, a buszba befér, de azt is tudni kell, hogy annyival nem drágább kinn az élelmiszer. Mindig mielőtt felkanyarodunk az autópályáról a terepre vezető hegyi utakra, keresünk valami nagy hipermarketet, ott fel lehet tankolni sörből, sajtból, egyebekből, és a síterepeken lévő boltokban (ott már combosabbak az árak) pedig beszerezhető a napi baguette és egyéb napi szükségletek.

Mennék én, de tök kezdő vagyok! Mi lesz ott velem?

Minden síterepen, így itt is lehet pénzért oktatást megrendelni a helyi ESF-től, ez a lehetőség persze itt is adott. Nekünk viszont az a koncepciónk, hogy érkezés után az összes arcot összeismertetjük, aki a jelentkezésnél jelzi, hogy kezdő, így együtt tudjátok majd az első napok kihívásait legyőzni. A csopihoz pedig toborzunk segítőkész ridereket (a sneakerbox csapatot is beleértve), akik elmagyarázzák a kezdő lépéseket és utána is rátok néznek motivációval és jótanáccsal 🙂 Az első két-három napot úgyis magadnak kell megvívnod, hogy inkább a deszkán legyél és ne seggen vagy hason 😀

Mit érdemes még tudni?

Minden utazásnál nagyon fontos, hogy el is induljon és a végén rendben haza is kerüljünk. A szállást, a bérletet és a buszt a Skilines iroda biztosítja (Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyszám: U-000865), ahol a kollégák sokéves gyakorlattal szerveznek franciaországi síutakat, és már mi is többször utaztunk velük, és elégedettek voltunk.

Kérdésed van?

Ha kérdésed van, írj egy e-mailt a sneakerbox.sitabor@gmail.com címre, vagy írj egy üzenetet a tábor Facebook üzenőfalára!

Köszönjük az érdeklődést és a jelentkezést, teljesen beteltünk! Azon leszünk, hogy a Sneakerbox Snowtábor 2012 a lehető legjobban sikerüljön és akkor 2013-ban akkora lesz, hogy mindenki tudjon jönni velünk, azok is, akiket a túljelentkezés miatt most sajnos nem tudtunk magunkkal vinni!

Szólj hozzá a cikkhez!

*
*

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A sneakerbox.hu sütiket (cookie) használ. Az oldal böngészésével beleegyezel alkalmazásukba, részletek itt. Értem