Újabb betiltott Nike cipő

A Nike-nak egyszer már meggyűlt a baja a bürokráciával cipőbetiltás fronton. 1984-ben egy bizonyos Michael Jordan első cipőjét tiltotta be az NBA, mivel színösszeállítása nem felelt meg a liga szabályainak. Most hasonló dolog van kialakulóban crossfit fronton, amit az amerikai cég rutinosan közelít meg. Részletek a tovább után!

nike_metcon_1_banned

Nike MetCon 1 „Banned”

A Reebok által uralt crossfit világban üde színfoltot jelent a Nike Metcon 1, melyet több sikeres sportoló is előszeretettel használ. Vagyis a továbbiakban csak használna, hiszen a Reebok piacának védelmében kizárólag a szponzor felszereléseinek viselését engedélyezik a nagyobb crossfit versenyeken. A Nike mindezt viccesen, de irtó profin reagálta le: az 1-es Jordan eltiltásán okulva kiadnak egy ugyanolyan színállást a MetCon-ból. A szlogen pedig: „Ne tiltsátok be, győzzétek le a cipőnket”. Zseniális marketing munka!

Zárásként pedig nézzük meg az Air Jordan 1 „Banned” reklámját. Már akkor is jól működött a marketing gépezet Beaverton-ben. 🙂

Hír- és képforrásunk a Sneakernews volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×