Kanye = Hype

Azt már megszokhattuk, hogy Kanye West bárkinek is tervezzen cipőt, abból óriási felhajtás, már-már hisztéria lesz. De hogy az is hasonló eredményeket hozzon, hogy valamit csak felvesz…?! A tovább után az elmúlt hetek eseményeiből szemezgetünk, avagy a hype csak fokozódik!

kanye_west_meme

A hangulat megadásához egy szerény jellemrajzzal indítunk (kép forrása: thepoptalk.com)

Kanye cipőmegjelenései lehaló szervereket, boltok előtti zavargásokat, és a resellereknek hatalmas hasznot hoztak magukkal. Személye teljesen megosztó lett, annyit azonban megállapíthatunk, hogy jelenléte a médiában – szerencsére, vagy sajnos – megkerülhetetlen.

nike_air_yeezy_2

Személy szerint eddigi kedvencem: Nike Air Yeezy 2 (kép forrása: sneakerbardetroit.com)

A legújabb hype akkor kezdődött, mikor Kanye május eleji fellépése során egy adidas Energy Boost ESM-mel a lábán lépett színpadra. Szó sincs egyedi Kanye tervezésről, vagy új megjelenésről. Egy meglévő, bárki által megvásárolható futócipőről van szó.

kanye_west_adidas_energy_boost_esm_1

Kanye az említett futócipőben (kép forrása: @onairwithryan)

Kanye egy teljesen fehér modell mellett tette le a voksát, ami annyira megtetszett neki, hogy utána a Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers kosármeccsre is abban ment. Az eredmény? A cipőt pár nap alatt elkapkodták az adidas online boltjából… Azt halkan jegyzem meg, hogy pár nappal Kanye előtt barátnőmmel pont e típus mellett tettük le a voksunkat edzés szempontjából. Így nyugodt szívvel tudom kijelenteni, hogy Kanye bizony jól választott! És ezzel is bizonyítást nyert, hogy cipő témában abszolút releváns a sneakerbox! 🙂

adidas_energy_boost_esm_sneakerboxcrew

Eszter és általam választott Energy Boost. Kanye-nak ezután már könnyű dolga volt…

Úgy tűnik Kanye-nak nagyon bejött a Boost nyújtotta kényelem – nem véletlenül használta saját tervezésű modelljeiben is – és a teljesen fehér színállás, hiszen legutóbb már a Gergő által is bemutatott Ultra Boostban koncertezett.

kanye_west_adidas_ultra_boost

Kanye a hófehér Ultra Boost-ban (kép forrása: @moracreativestudio)

Úgy tűnik bármennyire is próbáljuk meggyőzni magunkat , hogy Kanye csak egy magamutogató ficsúr, a valóságban óriási véleményvezér szerepe van. Amúgy nálunk, a sneakerbox csapatán belül sem  egységes a megítélése 😀 A Nike nem véletlenül akarta magánál tartani az ikont – pletykák szerint 4 millió dollárért –, de jelenleg elsősorban az adidas profitál szerénynek nem mondható személyéből. Ti hogy vélekedtek Kanye-ről és a nevével fémjelzett cipőkről? Esetleg ti is inkább a „sima” futócipőket választanátok?

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×