Afew Store & Webshop Check és interjú

Store check sorozatunkban egy igazán különleges üzlet és webhop következik Düsseldorfból. Az Afew különleges sneakereket kínál, a limitált megjelenések szinte mindig elérhetőek online üzletükben, ezen van a fő fókusz. Nem mellesleg egy családi bizniszről van szó, amit egy testvérpár pörget. A folytatásban bemutatjuk nektek webshopjukat, mely a német precizitás minden jóságával megálldott, illetve egy interjút is készítettünk az alapítókkal, amiből kiderül, hogyan lesz valakiből sneaker store tulajdonos. Előre eláruljuk, az út ide sem egyszerű, de nézzük először a webshopot!

Afew webshop check

Afew webshop check

Az afew-store.com oldalra belépve a jobb felső sarokban tudunk választani angol és német nyelv között, ha a németünk nem lenne elég a nézelődéshez. A webshop nagyon jól rendszerezett, a sneaker menüpontra húzva az egeret megjelennek a legkeresettebb modellek, de a gombra kattintva előbújnak a szűkítő funkciók is a további kereséshez. Sok webshopban találkozunk azzal, hogy nincsenek jól feltöltve a sneakerek, itt azonban más a helyzet! Stílus, szín és anyaghasználat szerint is tudunk szűrni, nem csak a méret és márka szerint! Tehát ha valaki narancssárga, bőr felsőrésszel varrott retro futócipőt keres a méretében itt releváns találatokat kap majd.

Patent kereső: zöld színű, bőr felsőrésszel varrott sneakerek 100 euró alatt

Patent kereső: zöld színű, bőr felsőrésszel varrott sneakerek 100 euró alatt

A nagy márkák mellett Onitsuka Tiger, Filling Pieces, Diadora modelleket is találunk. Árban 50 euró körül indulnak a kifutó modellek, melyekből már csak pár méret van bent, a friss Jordan megjelenéseknél pedig a határ a csillagos ég, cserébe a választék mindig tartalmazza az aktuális modelleket a limitált vonalon is. Van természetesen külön Sale fül pirossal kiemelve az aktuális akciókat keresőknek.

Kiegészítők között pár különlegesebb darabot találunk, olyan kollabokból, mint a Puma x Alife, vagy a legfrissebb Afew x Asics Koi megjelenés, de cipő vonalon az igazán erős az Afew! Sneakertisztitó fronton a Jason Mark, illetve a Crep Protect termékek elérhetőek.

Május 30-án jelenik meg a friss Asics x Afew kollab Koi széria

Május 30-án jelenik meg a friss Asics x Afew kollab Koi széria

A cuccok kiszállítása FedExel megy, 7,95 euró a Magyarországi kiszállítás, ami egyáltalán nem vészes, illetve összebandázva többen, 200 euró felett ingyenes a kiszállítás. Érdemes az Afewt bekövetni Facebookon is, hogy ne maradjatok le a friss premierekről.

Megkértük az Afew csapatot, hogy meséljenek a shopról!

snkrbx.hu: Honnan jött az ötlet, hogy egy sneaker üzletetet csináljatok?

Andreas: Én és a bátyám mind a ketten kosaraztunk a 90-es években. Teljesen rákattantunk a kosárlabdára, és a Jordan cipőkre – mindig igyekeztünk megszerezni a legfrissebb sneakereket. Mivel sosem volt annyi pénzünk, hogy mindet megszerezhessük, ami tetszik, már 2004-ben elkezdtünk cipőkkel dealelni. És mivel mind a ketten elégedetlenek voltunk a melóhelyünkkel, 2008-ban megnyitottuk az üzletünket, ami nemcsak munka, hanem szerelem is számunkra. Mostanra Európa egyik legnagyobb választékú sneaker shopja lettünk, és minden hétre jut egy szigorúan limitált modell release.

Az első Afew Store

Az első Afew Store

Honnan jött a düsseldorfi üzlet, a név és a logo?

Mivel a tesómmal Düsseldorfban születtünk és itt is nevelkedtünk, ezért szóba sem jöhetett más helyszín az üzletalapításra. Az üzlet egy családi vállalkozás, és először csak néhány egyszerű polc volt benne, amit lehetett magunk csináltunk, 2011-ben volt egy nagyobb átépítés-felújítás.

Mivel a legtöbb sneaker, ami nálunk kapható, limitált modell és ezért nehéz beszerezni, ezért lett az üzlet neve Afew, azaz „Néhány”. A logónknak a város címerének egy részletét választottuk: ebben egy kétfarkú oroszlán van, a logónk ebből a motívumból született.

Az Afew logóban Düsseldorf címerállatának egy speckó része látható :)

Az Afew logóban Düsseldorf címerállatának egy speckó része látható 🙂

Azonnal volt webshopotok is?

Igen, az első pillanattól fogva!

Mesélj valami érdekességet az Afew történetéből!

Hát például az ötödik születésnap nagy esemény volt a shop életében, ekkor mutattuk be a ma is használt logónkat, és egy jótékonysági célú aukciót is csináltunk közösen a Nike-val. Mind a kettő nagy siker volt!

2012-ben készítettünk egy custom Asics Gel-Lyte III cipőt egy kis eseményre az üzletünkbe. Miután bemutattuk, egy csomó ember megőrült, hogy nekik is kell egy ilyen és kapcsolatba léptünk az Asics márkával, hogyan lehetne legyártani? Három évvel később (azaz most 🙂 az Asics úgy döntött, hogy összebandázik velünk, és limitált darabszámban elkészül az Afew x Gel-Lyte III ‘Koi’, melynek május 30-án lesz a bemutató eseménye.

Az első Afew Store Japán nap az első custom Koi bemutatóval

Az első Afew Store Japán nap az első custom Koi bemutatóval

Miért ajánlanád a webshopot a magyar vásárlók számára?

Leginkább a már fent említett széles választék miatt, és ha megtetszik valami, akkor körülbelül ugyanannyi idő alatt ott lehet nálatok a csomag, mintha országon belül rendelnétek. Mivel mind a ketten EU-s ország vagyunk, vámot természetesen nem kell fizetni. 200 eurós vásárlás felett ingyenes a Magyarországra a FedEX szállítás, mely 2 nap alatt ott is van nálatok. PayPal, bankkártyás fizetés és banki átutalás egyaránt lehetséges nálunk.

Afew

Cím: 40211 Düsseldorf, Oststraße 36

Nyitva tartás: Hétfőtől szombatig 11-20 óráig

Webshop: http://www.afew-store.com/

Szállítanak Magyarországra: igen

Facebook oldal / Instagram csatorna

Afew Store Düsseldorf

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×