Mit milyen cipővel, avagy hogyan viseld kedvenc nadrágodat

Régóta érlelődött bennünk a gondolat, hogy össze kellene dobni egy hasznos útmutatót, miképp is viseli egy igazi sneakerhead a nadrágját. Természetesen nem mindegy, hogy melyik cipőnkhöz épp melyik nadrágot választjuk ki, sokat tud javítani/rontani az általunk felöltött gatya, illetve, hogy mennyit enged láttatni a cipőnkből. Soron következő cikkünkben az alapokra térnénk ki, úgymint: van-e különbség a skinny és a slim farmerok között, milyen egyéb típusok vannak, hogyan válasszuk ki a megfelelő nadrágot kedvenc cipőinkhez (fazon és színt is figyelembe véve), illetve hogyan tudunk sportosan is igényesek maradni. Összefoglalva tehát ha a cipőnkre akarjuk helyzeni a hangsúlyt, és sneakerhead-ként miért is ne akarnánk, használjuk ki a széles nadrágválaszték adta lehetőségeket!

Nadrág és sneaker kettőse a tökéletes összhatásért

Nadrág és sneaker kettőse a tökéletes összhatásért

A fazonok előkk beszéljünk pár szót a színösszeállításról, melyen sok múlhat. Példának okáért egy fekete cipő fekete farmerral bármilyen helyzetben megfelelő lehet, viszont ezzel ellentétben egy fehér cipő hofehér nadrággal nem épp a legideálisabb választás (hacsak nem esküvőre, vagy Sensation white party-ra megyünk). Igyekszünk konkrét példákon keresztül árnyaltabb tippeket adni, de ha tükörbe nézünk is láthatjuk, hogy egy nagyon erős mintázatú, ráadásul még színes cipőt nem érdemes hasonló stílusú nadrággal felvenni. Ilyenkor a legjobb ha egy egyszerű fazonú és színű gatyát veszünk fel, hogy elkerüljük a túl színes megjelenést (vagy hogy épp eltévedt bohócnak nézzenek).

Regular, slim és skinny farmer: Mik a különbségek?

Az első és legfontosabb dolog, hogy eldöntsük milyen nadrágot is szeretnénk. Mostanság 3 főbb „csoportra” oszthatjuk a farmerokat, de vajon van-e köztük lényegi különbség? Vegyük át őket egyesével.

A skinny jeans jó választás, ha a cipőnkre akarjuk helyezni a hangsúlyt

A skinny jeans jó választás, ha a cipőnkre akarjuk helyezni a hangsúlyt (fotó sneakerbox / Katt a többi képért! )

nadrag-divat-stefanjano

Farmer Janoski kombó #2

nadrag-divat-nb

Farmer retro runner kombó #3

nadrag-divat-jordan

Farmer Jordan kombó #4

nadrag-divat-janoski

Farmer Janoski kombó #5

A regular a legalapabb farmertípus, amit jó eséllyel édesapáink még mindig nyüstölnek, színben elég széles a skálájuk, a formát tekintve pedig a legegyszerűbb vonalat követik, azaz a nadrág mindkét szára teljesen egyenesre van szabva. Van olyan helyzet, amikor fel lehet venni egy sneaker-rel, de ma már inkább a szűkebb szabásúakra terelődik a figyelem, mivel jobban kiemeli cipőnket.

Hogy elébe menjünk a dolgoknak, a slim és skinny megnevezés ugyanazt a farmerstílust takarja, mégpedig azt a változatot, ami a csípőtől a lábfej irányába szűken (illetve szűkebben mint a regular esetében) van szabva. Ez a típus legelőször a hölgyek ruhatárában tűnt fel, majd idővel a férfiak öltözködésében is megjelent. Ennélfogva mindenképp azt tanácsoljuk, hogy el kell menni és fel kell próbálni a kinézett farmert, akár skinny vagy slim fit van ráírva, mivel ha nem a megfelelő nadrágot vesszük meg, elég kényelmetlen hétköznapok elé nézhetünk (a családi ékszerekről nem is beszélve…). A szűk szabás népszerűségét annak köszönheti a sneakerhead-ek körében, mivel alap esetben egyáltalán nem takarja el kedvenc cipőnket (mint régen a trapéz végű farmerok) így teljes pompájában válik láthatóvá a cipőnk.

Black on black, skinny farmer és Jordan XI

Black on black, skinny sötét farmer és Jordan XI (fotó:sneakerbox)

Gumis jogger nadrágok / sweatpants-ek

Ha valakinek nincs kedve a megszokott farmert felhúzni magára felkelés után, már lehetősége van (az aktuális divatot is figyelembe véve) lazább nadrágot felvenni, melynek a neve sweatpants, vagy jogger, melyet magyarul talán melegítőnadrágnak lehetne hívni, vagy faluhelyen mackónak, vagy játszósnak 😀 Ezen stílusú nadrágoknál is jelen van a szűk, vagy szűkülő fazon, csak az anyagának köszönhetően sokkal kényelmesebb ezt hordani, mint egy átlagos nadrágot. Ma már színes és mintás változatok is elérhetők, mint a képeken szereplő camo modell is. Akik szeretnek lazábban öltözködni bátran bevállalhatják ezt a stílust is, de vásárlás elött azért itt is érdemes egy pár dologra odafigyelni, nehogy az ülepnél, vagy szárban túl szűk nadrágot választottunk, de ebből a sokszor vékony fazonú változatból is vannak derékban és combban baggy modellek.

A szűk szár miatt a magasabb nyelvű sneakereket is kiemeli a sweatpant

A szűk szár miatt a magasabb nyelvű sneakereket is kiemeli a sweatpant (fotó:sneakerbox)

Az se hátrány, ha belevarrt madzaggal kicsit szűkebbre lehet venni a derékbőséget ha úgy van, illetve a megfelelő minőségre is oda kell figyelni (nem túl megnyerő, ha a fenéken éktelenkedő lukkal vagy szakadással jelenünk meg, vagy a gumi tartását elvesztve  folyamatosan lecsúszik az „övmentes” nadrágunk…).

Végül pedig a nadrág szárára térnék ki, ugyanis itt több lehetőség közül is lehet választani. Ugye van a hagyományos, ami teljesen úgy végződik, mint egy átlagos farmer, aztán vannak a gumis végűek, de ebből mindjárt kétféle is van. Az egyik, ami kicsit hosszabban kinyúlik (mint egy bombernek az ujja) illetve van a közvetlen a nadrágszár végén való gumírozás. Mindegyik módszer alkalmas egy sneakerhead számára, mivel a sweatpants-eket nem szokás pinroll-ozni, ám a lehetőség így is megvan, hogy kicsit feljebb tornásszuk a nadrág végét, hogy teljes pompájában megfigyelhető legyen kedvenc surranónk. A választási lehetőség adott, mindenki megtalálhatja itt is a kedvére valót.

Ha alacsonyabb a nyelv, a sweatpant akkor is jól kiemeli a cipőt

Ha alacsonyabb a nyelv, a sweatpant akkor is kirakatba helyezi a cipőt (fotó: sneakerbox)

A joggerekből már pörögnek a hybrid változatok is, amik egy normál nadrág felturbózását takarják az elasztikus szárral. Ezek megjelenése alkalmibb, így ha a mackó outlook nem jön be nekünk, akkor ezekre érdemes rárabolnunk. Színekben itt is érdemes az egyszínű darabokat színes és tagolt mintázatú sneakerekkel kombinálni, de ha ízlésesen választunk színben passzoló cipőt, akkor sem fog elmaradni a hatás. Alább a mustár színű változat extra reflektorfénybe helyezi a hófehér Janoskit.

Az alacsony szárú modellek zokni nélkül is mutatósak

Az alacsony szárú modellek zokni nélkül is mutatósak (fotó: sneakerboxhu)

KLASSZIK MELEGÍTŐ

Ezeket a nadrágokat viselték először sportcipővel, így egyértelmű, hogy a szabadidős outfit favoritjairól van szó, melyeket azért egyre inkább kiváltanak a fenti modellek. A gumis vagy szűkebb szárú változatok ezen a fronton is bejöttek a képbe az elmúlt években és jól kombinálhatóak a kevésbé alkalmi jelenéseinkkor, persze a telepi image elkerülése miatt igényes cipővel viseljük őket, ha nem focizni indultunk éppen.

Sportos megjelenés igényes kivitelben

Sportos megjelenés igényes kivitelben (fotó: sneakerbox)

[voter id=””””23”””” name=””””Nadrágok 1.””””]

A szavazáson túl várjuk a kommenteket a Facebookon, vagy a blogos hozzászólásoknál. Mondjátok el, hogy tetszett a cikk, miről olvasnátok még szívesen, hogy megjöjjön a kedvünk a cikksorozat folytatásához 🙂

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×