A levegő urai – Jump City beszámoló

Aktív wake- és snowboardosként tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy jó rugók legyenek a lábainkban, ezen felül jól jön egy olyan helyszín, ahol biztonságosan ki lehet gyúrni a forgásokat, szaltókat és egyéb trükköket, amiket nem tanácsos egyből, élesben egy kickeren elhúzni 😛 E célból teremtette az Úristen a gumiasztalt, menőbb nevén a trambulint. És, hogy mi jobb egy trambulinnál? Egy egész trambulin park! Április közepe óta létezik egy kis paradicsom a magunkfajtának a Westend tetőteraszán, így egy napfényes vasárnap délelőtt leteszteltük mi is, hogy mit ugrik a Jump City, Magyarország egyedülálló trambulin parkja. Beszámolónkhoz katt a továbbra!

Jump City trambulinpark @ Westend City Center

Jump City trambulinpark @ Westend City Center

A Woodward West táborról azt hiszem minden extrém sportok iránt érdeklődő hallott már, nézte elemeit és beltéri gyakorló termét nyálcsorgatva a videókban. A Jump City gyakorlatilag egy ilyen gyakorló hely, csak nem 4 fal között, hanem a szabadban, annak minden előnyével és hátrányával. Az időjárásnak itt részben ki vagyunk téve, mivel esőben nem üzemel a pálya, azonban a napsütésben asztalozás minden ugrásra éhes rider kedvence lesz! A csapat extra barátságos és, ami talán még fontosabb, hogy rutinos tornászokból, akrobatákból és parkourosokból áll. Van értékmegőrző is a helyen, ami hasznos, ha hozunk váltócuccot, vagy extra energia forrást (kaja-pia) magunkkal.

A sorcikat itt a szalagon lehet kigyúrni

Az akrobatikus sorcikat itt a szalagon lehet kigyúrni

A Jump City összesen 6 részből áll össze, melyből az első kifejezetten az ugrálóasztallal ismerkedő gyerekeknek (3-8 éves korig) épült. A következő helyszín már jobban lázba hoz minket, mivel itt található a szivacsgödör, illetve a hosszan futó gumiasztalok, ahol sorozatokat is be tudunk gyakorolni. Viccesek a visszafordító falak, amik extra boostot adnak, gyakorlatilag Sonic bőrébe bújhatunk, csak a gyűjthető aranykarikák hiányoznak.

A helyszínen elérhető gyakorló deszka is, mellyel felmehetünk az asztalokra és elkezdhetjük, vagy fejleszthetjük a forgásokat és grabeket. A deszka terpeszét szokni kell, mivel kicsit szűk, de a második körben már nem zavaró.

A gyakorló deszkával egy perc alatt 20 grabet is foghatnak a villámkezűek

A gyakorló deszkával egy perc alatt 20 grabet is foghatnak a villámkezűek

Az asztalok nem dobnak akkorát, mint a verseny gumiasztalok, de emellett egy dupla előre szaltót simán be lehet adni róluk a szivacsba. Ezt Máté, a lokál csapat kaszkadőr tagja illusztrálta is nekünk.

A következő zóna a kosárpalánkos rész, ahol mindenki egy NBA zsákoló verseny döntőjébe képzelheti magát, amikor fél kézzel a gyűrűbe kapaszkodva behúzza a lasztit. A Vince Carteres figurákat itt sem lesz könnyű beadni, de a feeling nagyon jó, amikor összejön egy-egy figura.

Zsákolj, ha tudsz (tudtunk)

Zsákolj, ha tudsz (tudtunk:)

Azt mindenképpen el kell mondjuk, hogy az asztalozás rettentően eszi az elemeket, így jó kondícióval érdemes érkezni, illetve azoknak is ajánljuk, akik le akarnak dobni pár kilót:) Az update vonalat ejtve egy óra alatt komolyan le tudjátok magatokat fárasztani a változatos spotokon.

A kidobós pálya leginkább melegíteni volt ideális számunkra, itt is vannak oldalsó gyorsító elemek. Legközelebb, ha nagyobb csapattal jövünk, lehet megpróbáljuk kihasználni a fő funkcióját 2 csapattal.

A kidobós spot lazulásnak, vagy bemelegítésnek tökéletes

A kidobós spot lazulásnak, vagy bemelegítésnek tökéletes

A leghátsó és legnagyobb rész a „Dühöngő”, itt aztán trambulinról trambulinra lehet minden irányba ugrálni (nyilván csak akkor, ha nincs tele 🙂 Azt tapasztaltuk, hogy az itt található hosszú sávok jobban ki is dobnak, így jöhettek az oldalra szaltók és társaik.

A nagy pályán András is mutatott nekünk pár parkouros mozdulatot

A nagy pályán András is mutatott nekünk pár parkouros mozdulatot

Megkérdeztük az üzemeltetőket, hogy mit érdemes tudni a Jump City-ről, milyen sztorija van a létrejöttének, és hogy milyen programokat, edzéseket várhatunk a nyári szezonra.

Mit kell tudni a Jump City-ről?

Jelenleg ez az egyetlen trambulin park, nemcsak Magyarországon, de ez egész közép-kelet-európai régióban is, sőt tudomásunk szerint a világ legnagyobb szabadtéri trambulin parkja, ahol egy időben akár 80 ember is tud sportolni.

72 db ugrófelület áll rendelkezésre, amelyből kettő dupla, négy pedig extra hosszú felület, ezt 59 oldalsó, döntött ugrófelület szegélyezi, amelyeknek nekiugorva szintén képességfejlesztő gyakorlatokat lehet végezni. Van egy 4×7 méteres szivacsmedence is, itt a puha érkezés lehetővé teszi, hogy az emberek kigyúrják a trükköket, amiket utána gumiasztalon vagy a parkon kívül beadhatnak. Az egyik pályán 3 db professzionális streetball kosárlabda palánkot helyeztünk el, egyenként 240 kg teherbírással. Vannak még szivacslabdák és jump boardok is, melyekkel a deszkás sportok (pl. wakeboard és kitesurf) mozdulataot lehet begyakorolni a trambulinon.

Hogy jött létre a Jump City?

A trambulin park gondolata 2012-ben fogalmazódott meg Kalmár András, sport-rekreátor, életmódtanácsadó fejében az USA-ban kezdődő divathullám hatására. Úgy gondolta, hogy ezzel ki lehet robbantani a gyereket a számítógépek és konzoljátékok elől, a felnőtteknek meg egy jó fitness tevékenység, ami nagyon megedzi a keringési rendszert és az izmokat.  Az ötletben fantáziát látott egy cég, így jött létre a Jump City trambulin park, amelynek egy része már 2014 nyarának végén Agárdon debütált a Velencei-tó partján. Erre figyelt fel a Westend üzemeltetője, és költözött a park a jelenlegi helyére a Westend tetőteraszára.

Milyen programok, edzések várhatók a nyárra?

A Face Team akrobatikus csapata képességfejlesztésre használja a trambulin parkot, és valószínűleg a nyári hónapokban lesznek is nyilvános edzéseik, illetve az utánpótlás programjukba válogatások.

Lesznek rendszeresen csoportos foglalkozások, amelyeket egy-egy oktató vezet, ezek hétfő, szerda és péntek napokon 10 és 19 órakor kezdődnek. Ezek a teljesen egyszerű fitness foglalkozástól az akrobatikai csoportokig terjednek. Azért az „egyszerű fitness foglalkozás” csalóka, mert folyamatos ugrálással, közben kiegészítő gyakorlatokkal a Jump City-ben egy óra alatt az ember eléget 1000 kalóriát. Az aktuális edzésekre a Jump City Facebook oldalán küldött üzenetben és a +36302967390 telefonszámon lehet jelentkezni.

Júniusban egy kidobós bajnokságot indítanak el, komoly díjakkal. A kidobós trambulinon történik, ami egészen más dimenziókat nyit meg egy tornateremhez képest, és tervbe van véve egy zsákoló bajnokság is, melyre neves zsűrivel készülnek. Az egyes programokról a sneakerbox.hu-n is értesülhettek majd!

Jump City szabadtéri trambulinpark

Cím: Westend City Center tetőterasz (1062 Budapest Váci út 1-3.)

A parkot a bevásárlóközpontból lehet megközelíteni, a Westend közepén lévő Milleniumi Udvar első emeleti kijáratán lehet kijutni a teraszra, ahol a park található.

Nyitva tartás (2015. május 1-től): 10.00 – 21.00

Elérhetőségek:
E-mail: jumpcity.magyarorszag@gmail.com
Telefonszám: +36302967390
Facebook oldal

Jegyárak:

8 éves kor fölött:
Félórás jegy: 1 500 Ft (fél óra után minden megkezdett 5 perc után 300 Ft)
Egyórás jegy: 2 500 Ft (egy óra után minden megkezdett 5 perc után 300 Ft)
Fitness jegy: 1 500 Ft (1 órás)

3 és 8 év között:
Félórás jegy: 1 300 Ft (fél óra után minden megkezdett 5 perc után 200 Ft. Kísérő kötelező.)
Kísérő jegy: 200 Ft (Maximum két gyerek kíséretét vállalhatja egy kísérő.)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×