Jordan újabb sikere

Michael Jordan kosárlabda pályán elért eredményeit azt hiszem nem kell nagyon ecsetelni, ahogy a sneaker game-re gyakorolt hatását sem. Közvetve, vagy közvetlenül, de azt hiszem mindannyian miatta vagyunk most itt… MJ sikeres életében újabb mérföldkőhöz érkezett: már a világ leggazdagabb emberei között tartják számon. Részletek a tovább után!

michael_jordan_rings

A Legek Ura bajnoki gyűrűivel

Jordan tavaly júniusban lépte át a milliárd dolláros vagyont, melynek köszönhetően felkerült a Forbes leggazdagabb embereit összegyűjtő listájára, egészen pontosan az 1741. helyre. A nagy előrelépés az NBA csapatok felértékelődésének köszönhető: a Los Angeles Clippers őrületes 2 milliárd dollárért kelt el, míg a megvételekor gyengécske Milwauke Bucks is 550 millióért. Ennek hatására a Jordan által is birtokolt Charlotte Hornets értéke is jócskán megemelkedett, hősünk részesedésének értékét 500 millió dollárra hízlalva.

michael_jordan_charlotte_hornets

A Hornets is sokat hoz a konyhára (kép forrása: ESPN)

A számunkra releváns rész még csak most jön: MJ 100 millió dollárt keresett a tavalyi évben a nevével jelzett márka eladáasiból, illetve egyéb partnerek által! Ez több, mint amit kosárlabda karrierje során összesen keresett – azért az sem kevés, 94 millió dollár. A Jordan cipők eladása 17%-kal nőtt az elmúlt évben, összesen 2,6 milliárd dollár bevételt generálva – ennek fele a retro modellekből jött össze. Ez még kiegészül a ruhaeladásból érkező 1 milliárddal… És hogy mennyire uralja a 4,2 milliárd dolláros kosárlabda cipő piacot az Air Jordan? Az alábbi – nem teljesen naprakész – táblázat hűen demonstrálja, és helyére teszi a mai sztárokat.

basketball_shoe_sales_businessinsider

Kosárlabda cipő eladások (forrás: Business Insider)

Egy újabb érdekesség, ami segít elhelyezni a piacon az Air Jordan-t: a tavaly decemberben bemutatott XI Legend Blue-t 3 óra alatt elkapkodták a Nike webshopjából, és egy hét alatt 80 millió dollár bevételt generált. A többi márka együttvéve – beleértve adidast, Under Armourt, Reebokot, stb. – 190 millió dollárnyi kosaras terméket tudott eladni. Az egész év során…

air_jordan_xi_legend_blue_release

A hype nem Kanyeval kezdődött… (kép forrása: Modern Notoriety)

Mi innen is gratulációnkat küldjük Michael Jordannek újabb sikere eléréséért! Ti hány pár Jordan vásárlásával járultatok ehhez hozzá? 🙂

Hírforrásunk a Forbes volt.

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×