Etnies és Emerica modellek a tavaszra

A STÉG Villányi úti és Veszprémi Shopjába befutottak a tavaszi Sole Tech csukák, friss szemlénk középpontjában így az Emerica és az Etnies üdvöskéi következnek. A folytatásban lesz core low top pro modell, de könnyített hálós résszel készült rohangálós csuka is. Éljen a tavasz és persze a Sole Technology!

Sole Tech modellek a STÉG-ből

Kezdjük a sort egy különleges modellel és ihletőjével. Justin Figueroa a Baker szponzoráltja és az Emericánál is saját pro modellt kapott idén. Figgy kedvenc deszkása Mr Andrew Reynolds, akinek cipőiből jó pár tucatot már elkoptatott és saját modelljének megalkotásánál is érezhető volt ez a behatás. A Figueroa letisztult egybe orral rendelkezik és erősített dupla varrásokkal, ami még átlagos. A cipő különlegessége a felső részben és a talpszerkezetben rejlik. A belső bélésnek köszönhetően még fűzőkre sincs szükség a megfelelő tartáshoz, Figgynek a legfontosabb a kényelem és a jó tartás volt a cipő tervezésekor. A rugalmas EVA középtalp, lehet még a példakép „The Boss” Reynoldsnak is tetszene a lépcsős szettek érkezéseinél. Figgy így foglalja össze pro modelljét: „A több kevesebb stílust szeretem. Nem akarom megreformálni a piacot. Azzal igyekszem dolgozni, ami működik. Úgy érzem, amikor lenézek, hogy egyes cipők kifejezetten bizonyos trükkökre lettek összerakva. Az én cipőmnél, az orr rész kickflippet követel.”

Figuerora kínálat a Stégben

Teljes Figueroa kínálat a Stégben

Különlegesség, hogy Figgy pro lapját és signature OG kerekeit is megtaláljátok a STÉG kínálatában, szóval a Figueroa fanoknak kedves tavasz következik, pláne, hogy a fűzős változatok is érkeznek majd. Jelenleg fekete és burgundi színekben kapható a cipő.

A Figueroa burgundiban igazán elegáns

A Figueroa burgundiban igazán elegáns

Etnies fronton a nagy visszatérő Lo Cut a kedvencünk, a régi iskolás fektetett E logóval az oldalán. A Villányi úti shopban mondhatni évtizedek óta kapható ez a modell:) A Lo Cut 1993-ban látta meg a napvilágot és most az Etnies Future Heritage kollekciójának zászlóshajója. Jövő és hagyomány egy csukában, ahogy a kollekció elnevezése is mondja. A 90-es évek elején még közel sem az alacsony profilú cipők uralták a deszkás piacot, hanem a boxcipő beütésű magas szárú modellek. A Lo Cut szabaddá tette a boka mozgását és új trükkök előtt nyitotta meg a kapukat. Az idei modell persze be lett injekciózva a new era technikai követelményeivel. Az STI közép talp kényelmet és rugalmasságot biztosít, amit a fix talpbetét tesz teljessé.

Az örök klasszikus Etnies Lo Top

Az örök klasszikus Etnies Lo Top

Designban az orr részre került egy szárny alakú díszítő varrás, mely a korábbi extra rétegek helyét is jelezhetné, de itt inkább díszítő funkcióval bír. A modell tavaszra kellemes csont fehér változatban érkezett a STÉG-be. A Lo Top esetében, nem csak a 93-as klasszikussal tudunk szolgálni, hanem itt a sziluett SC változata is, mely egy igazi rohangálós darab. A kikönnyített futócipő alapokra építkező modellek versenyébe már tavaly beszállt a deszkás iparág, aminek köszönhetően már nem csak a nagy gyártók cipői közül választhatunk. Az SC az STI Evolution Foam közép és külső talpat kapta meg, melyre gumi erősítések kerültek a jobb tapadás érdekében. A talp mellett a hálós felső rész is ultrakönnyű egy vékony nyelvvel varrva. A SC-t egyértelműen utcára tervezték, mi maximum gurulgatnánk benne, de a jó szellőzés és a rugalmasság a tavasz egyik nagy kedvencévé teheti majd ezt a modellt, csakúgy mint szemlénk soron következő darabját.

A Lo Top legújabb generációja az SC

A Lo Top legújabb generációja az SC

A Scout gyakorlatilag csak a felső rész megjelenésében tér el az SC-től. Jöhetnek az erdei séták,a nagy körúti beton, vagy a homokos tengerpart a hálós cipőfalnak köszönhetően mindig jól fog szellőzni és a hajlékony talprészt imádni fogjuk terepen is.

A Scout könnyű és egyszerű konstrukció

A Scout könnyű és egyszerű konstrukció

A fentiek mellett további Etnies és Emerica modellek várnak titeket a STÉG budapesti üzletében, a Villányi út 36. szám alatt, ahol gördeszkások állnak a pult mögött és technikai kérdésekben is tudtok hozzájuk fordulni, mivel nem csak annyit mondanak el egy-egy cipőről, hogy szép! Hoppá és ne feledkezzünk meg persze a veszprémi STÉG fellegvárról sem.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×