TOP 5 sneaker a New York-i divathétről

A divatvilág fashion week lázban ég, ugyanis az elmúlt egy hétben a legnagyobb divatházak elsőként New Yorkban mutatták be a 2015-ös őszi-téli szezonra tervezett kollekcióikat. High fashionből elég is ennyi, mi inkább maradjunk a sneakereknél és a street style-nál, hiszen a divathetek alatt ez a vonal gyakran érdekesebb is, mint a kifutókon látott kreációk sokasága. A tovább után megnézhetitek a street style fotósok által lencsevégre kapott öt kedvenc sneakerünket.

NY utcáin - Fashion Week

NY utcáin – Fashion Week

New York az All Star hétvége, a divathét és Kanye West adidas-os kollaborációja (erről Bálint a bemutatást megelőzően írt bővebben) okán igazi sneaker fellegvár volt az elmúlt egy hétben. A legnagyobb divatlapok fotósai és a street style-lal foglalkozó blogok munkatársai pedig szép kis gyűjteményt halmoztak fel a legmenőbb cipőket is megörökítő képekből. Szerintem egyébként sokkal érdekesebb is a fashion week-re ellátogató bloggerek, divatszerkesztők vagy éppen csak érdeklődő tömeg sokaságának stílusa, mintsem a kifutókon látott kreációk nézegetése, hiszen inspirálódhatunk, hogy éppen mit és hogyan viselhetnénk mi is a hétköznapokon. A sneakerekért itt is mindenki rajongott és bizony nem egy bemutató első sorában szúrhattunk ki egy-egy designerek által megálmodott „edzőcipőt” vagy örök klasszikus modellt. Szóval volt miből válogatni, de sikerült kiválasztanom az öt kedvencemet.

NIKE x RICARDO TISCI

Ősszel a Nike egy igazán neves designerrel kollaborált Ricardo Tisci személyében. A Givenchy extervezője a divatháznál szerezett tapasztalatának és saját brandjének megalkotásának köszönhetően álmodhatta újra a klaszsikus Air Force 1 modellt. A ” beige” kollekció olyannyira sikeres lett, hogy a divathéten többen is ezzel a darabbal egészítették ki szettjeiket.

Riccardo Tisci x Nike Air Force 1

Riccardo Tisci x Nike Air Force 1

ADIDAS Y-3 ZX ZIP

Yohji Yamamoto tavaly az adidas ZX modelljét értelmezte újra és őszintén ez az a kategória, amikor egy cipő már annyira csúnya, hogy egyenesen szépnek látjuk. A különböző textúrák (neoprén, bőr, műanyag, a sarokrész furcsa bolyhos díszítése) és színek találkozásnak köszönhetően egy igazán egyedi cipőt sikerült megalkotniuk, amiben mint a mellékelt ábra is mutatja viselőjét biztos nem kerüli el a figyelem.

adidas Y-3 ZX Zip

adidas Y-3 ZX Zip

NIKE BLAZER MID IRIDESCENT

Tavaly augusztusban debütált a Nike egyik kosárcipőjének újraértelmezéseként a Nike Blazer Mid Iridescent. A klasszikus Blazer Mid szép sziluettjének felismerése után a márka tervezőcsapata rögtön látta a fantáziát abban, hogy ezt a modellt kicsit felturbózva a divatvilágban is nagyot robbanhatnak és milyen igazuk volt. A színjátszó, tükröződő felületnek és a nőies formának köszönhetően még az idei divathéten is viselték cipőjüket. Ami azért nagy dolog mert tavaly augusztus óta sok hónap eltelt és a street style bloggerek nem éppen arról híresek, hogy a tavalyi divatnak öltöznek.

Nike Blazer Mid Iridescent

Nike Blazer Mid Iridescent

CHANEL

Egy divathét alatt persze nemcsak a street wear márkákat viselő közönséggel találkozunk a képek böngészése közben, hanem minden második kattintásnál valamilyen designer darabra is ráismerhetünk. Nem meglepő az sem, hogy designer sneakerekben sem szűkölködött a New York-i divathét, ezekből nekem még mindig a tavaly bemutatott, színes, tweed panelekkel díszített, 1300 dolláros Chanel darab a kedvencem.

Chanel Tweed & lambskin

Chanel Tweed & lambskin

ADIDAS

A New York-i street style versenyben az adidas győzött! A Yeezy Boost bemutatása előtt is szinte minden sarkon egy-egy adidas modellt viselő járó-kelőbe futhattak bele a street style fotósok, a hónapok óta várt cipő debütálása után pedig minden sneaker- és divatrajongó beújította a Kanye West által tervezett (szerintem mondjuk jócskán várakozáson aluli) cipőt is.

adidas Superstar

adidas Superstar

 

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×