Nagy bulik a jövő heti bécsi Fridge-en!

Sajnos az idei bécsi Fridge-n az időjárás alaposan megszívatta a szervezőket, így nem tudnak elegendő és megfelelő minőségű havat gyártani és elmarad a snowboard és freeski verseny (helyette snowmobile és a már beharangozott Masters of Dirt FMX bemutató lesz), de az esti bulik lineupja annyira erős, hogy pusztán már ezért megéri a pénteket és a szombatot Bécsben, a Donauinselen tölteni! Elsősorban az edm rajongók örülhetnek nagyon a lineupnak, de a többi, veretős elektronikus zenei stílus kedvelői is találhatnak csemegéket. Napi bontás a tovább után!

Fridge Vienna - 2014. november 21-22. - Buliban is erős lesz!

Fridge Vienna – 2014. november 21-22. – Buliban is erős lesz!

Péntek

Fél 11-től lehet belépni a Fridge területére és a Nagyszínpadon már déltől beindul a zene, bemelegítésként Moneyboy, Rene Rodrigezz egy-egy órás fellépése, majd a bécsi illetőségű MÖWE lép fel élőben. Egy fél órás Masters of Dirt showműsor után Sandro Silva indítja az erősnek ígérkező délutánt. Mint annyian mások a négynegyedes elektronikus zenei világban, ő is Hollandia „terméke”, a mindannyiunk által jól ismert Echo-n kívül valószínűleg hallunk majd még energikus veretést másfél órás szettjében 😛

17:30-tól kezd a DVBBS, akik idén nyáron kétszer is megfordultak Magyarországon, mind a két alkalommal mindenki önkívületi állapotban tombolt a kanadai származású duó zenéjére, és nem csak a Tsunamira, a We Were Young vagy épp a Raveology slágerekre, augusztusban a Rioban, legalább fél órát ráhúztak a tervezett szettjükre és gyakorlatilag földbe döngölték a közönséget, én ennyi pogózást elektronikus bulin még nem láttam 😀

DVBBS @ Fridge Vienna // 2014. november 21.

DVBBS @ Fridge Vienna // 2014. november 21.

A DVVBS után a snowmobile verseny selejtezője alatt lehet pihegni egy kicsit, de aztán 19:45-től Nero lép fel a Nagyszínpadon, tehát a dnb és dubstep ütemeké lesz a főszerep. A Promises mellett kíváncsian várjuk, hogy még mivel rukkolnak elő egy bő órában.

21:30-tól a pénteki nap sztárfellépője, Martin Garrix következik. Az Animals című megaslágert senkinek senkinek sem kell bemutatni (olyannyira, hogy az egyébként jó kis számot mára már sikerült túl is játszani), de Martin már kilépett az egyslágeres körből, a több más közreműködővel idén elkészült Helicopter, Wizard, Proxy és a Turn Up The Speakers mind a korrekt, jól hallgatható, jól táncolható kategóriába tartoznak. Kíváncsian várjuk a „tinisztár” felllépését, aki idéntől már hivatalosan is beléphet saját, 18+ bulijaira 😀

Martin Garrix @ Fridge Vienna, 2014. november 21.

Martin Garrix @ Fridge Vienna, 2014. november 21.

SZOMBAT

A szombati lineup is teljesen rendben van: a délutánt Johnny Vincent és Flip Capella nyitja, egy-egy órában, mind a ketten az osztrák elektronikus zenei élet ismert alakjai, hát most mi is megismerhetjük őket 🙂 Őket követi a „One Night in Ibiza” partihimnuszával ismertté vált Mike Candys a mostani edm hangzásnál egy kicsit klasszikusabb, inkább a kétezres éveket megidéző electro-house szettjével.

És ha már klasszikusokról beszélünk, akkor a 15:30-kor a Nagyszínpadra álló Mougai tényleg az. A 90-es években André Tegeler Moguai név alatt kezdett el saját partikat szervezni, a techno egyik úttörője azóta is aktív dj, producer és rádiós. Van egy tippem, hogy egy kis veretésért az ő szettje alatt sem kell majd a szomszédba mennünk 😀

17:30-tól újráz a Modestep, akik már tavaly is felléptek a bécsi Fridge-en. A dubstep ritmusokat, valódi hangszeres zenével ötvöző londoni négyes biztosan hullámvasútra ülteti a közönséget, hol lassabb, álmodozóbb, majd utána egy csapásra tekerős, megcsavarós dábtep zenéjével.

Modestep @ Fridge Vienna // 2014. november 22.

Modestep @ Fridge Vienna // 2014. november 22.

19:45-től Fedde le Grande veszi át a terepet. Put your hands up 4 Detroit! A legnagyobb európai és tengerentúli fesztiválokon bérelt helye van a lineupopkban a holland (mi más? 🙂 house producernek és djnek.

21:30-tól pedig a Knife Party hasít. Az Internet Friends számuk egy korszak jelképe lett, de az elektro house-dubstep-drumstep-moombathon koordinátarendszerben mozgó Pendulum tagok, Rob Swire és Gareth McGrillen mást is tartogat még a tarsolyában erre az estére. Szerintem felkészülhetünk rá, hogy szétszedik a közönséget 😀

Knife Party @ Fridge Vienna // 2014. november 22.

Knife Party @ Fridge Vienna // 2014. november 22.

HASZNOS INFÓK

A Fridge fesztivál területét mindkét nap röviddel dél előtt nyitják ki (a helyszínt térképen itt találod), a line-upot pedig itt.

A jegyeket online is meg tudjátok venni, csak a pénteki vagy a szombati napra, vagy hétvégi kombinált jegyet. Van VIP is, de ahhoz már tényleg elég mélyen bele kell nyúlni a bukszába.

ELJUTÁS AUTÓVAL, VONATTAL, METRÓVAL

Ha van kocsitok (vagy telekocsiztok), akkor Budapestről három órán belül Bécsben, a Fridge helyszínénél lehettek, az autókat például a Floridsdorfer Brückénél található parkolóban tehetitek le.

Vonattal is gyorsan ott lehet lenni, a Keleti Pályaudvarról körülbelül többször indulnak fullos Railjet gyorsvonatok Bécsbe. Olyan oda-vissza jegyet is lehet venni, amihez bécsi tömegközlekedési jegy is tartozik. Bécsbe érkezés után Wien-Meidling állomáson kell leszállni, ott rögtön át is lehet szállni a hatos metróra (U6) Floridsdorf irányába, a fesztiválhoz az Am Handelskai vagy Neue Donau állomásokon lehet leszállni és onnan a hídon át besétálni. A 31-as villamos is megáll a szigeten, onnan is pár perc alatt be lehet sétálni. Érdemes lehet kétnapos bécsi tömegközlekedési jegyet venni, és azzal lehet össze-vissza utatzni a városban, főleg, hogy a metró éjszaka is jár. A jegyautomatákon lehet választani magyar nyelvű kezelőfelületet is, elfogad készpénzt, bankkártyát, a kiadott kis jegyet az első felszállásnál pecsételtetni kell a narancssárga készülékekkel.

FIZETÉS A FESZTIVÁLON A SAJÁT PAYPASS KÁRTYÁDDAL

A fesztiválon ugyanúgy nem tudsz készpénzzel fizetni, ahogy itthon már például a Volton, Soundon, Szigeten megszokhattuk. Viszont ha van MasterCard vagy Maestro PayPass kártyát (keresd rajta a PayPass feliratot vagy az elforgatott WiFi jelre hasonlító „hullámot”), akkor nem kell a helyi fesztiválkártyád megvenned és euróval töltögetned, hanem rögtön használhatod a saját bankkártyádat egyérintéses fizetésre a piáért, kajáért. A bankod ilyen vásárlások esetén forintban terheli meg a számládat, az ilyenkor alkalmazott árfolyamot megtalálod a bankod weboldalán a „deviza eladási árfolyam” pont alatt.

Fridge Vienna - 2014. november 21-22. - Buliban is erős lesz!

Fridge Vienna – 2014. november 21-22. – Buliban is erős lesz!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×