Limitált álomcipők #2 – Adidas X Crooked Tongues „Oktoberfest”

Mint már említettem az előző cikkemben, egy hosszabb hangvételű cikksorozat indítására adtam a fejem, melynek következő kiszemeltje a 2008-ban megjelent Adidas X Crooked Tongues „Oktoberfest” kollab. Éppen aktuális, ugyanis a derék germánok épp ebben a hónapban fojtják a sörbe örömüket/bánatukat München szép városában, és ez a jeles alkalom kiváló lehetőség volt a limitált cipők megálmodására.

adidas-crooked-tongues-oktoberfest-munchen-01

Adidas X Crooked Tongues „Oktoberfest” pack #1 (Katt a többi képért)

adidas-crooked-tongues-oktoberfest-munchen-02

Adidas X Crooked Tongues „Oktoberfest” pack #2

adidas-crooked-tongues-oktoberfest-munchen-03

Adidas X Crooked Tongues „Oktoberfest” pack #3

Az első lépő formája leginkább egy kora 80-as évekbeli edzőcipőre emlékeztet, ezt bolondították meg a CT-nél. A világosbarna bőr felsőrész elegáns megjelenés kölcsönöz az amúgy sportos fazonú surranónak, de ez szerintem nagyon jól áll neki, amúgyse lehet ilyen színkombóval a mindennapokban összefutni (már csak azért sem, mert csak 300 pár készült ebből a remek sneakerből). Cipőfűzőből egy hengeres fajtájút csomagoltak  a cipő mellé, amit mostanában a Janoski modelleknél is előszeretettel használnak.

A második limitált modell még az elsőnél is alkalmibbnak néz ki, itt már nem igazán fedezhető fel a sportos vonal, ami mindíg is jellemezte az Adidas-t. Ennél a modellnél Markus Thaler is besegített, aki pl elég jelentős szerepet vállalt a ZX széria elindításában, illetve az ő nevéhez köthető több klasszikus 3-csíkos modell is.

adidas-crooked-tongues-oktoberfest-munchen-04

Adidas X Crooked Tongues „München” pack #1 (Katt a többi képért)

adidas-crooked-tongues-oktoberfest-munchen-05

Adidas X Crooked Tongues „München” pack #2

adidas-crooked-tongues-oktoberfest-munchen-06

Adidas X Crooked Tongues „München” pack #3 (havasi gyopár)

A legszembeötlőbb dolog a cipőn a világosbarna vízálló (duck boot) felső bőr, illetve az inkább bakancsokra jellemző fém cipőfűző lyuk. Külön érdekesség még, hogy a  cipő bőr nyelve alá el van rejtve München címere, illetve egy havasi gyopár is megtalálható a surranó oldalán (ha valaki nézte az Elit alakulat c. sorozatot, ez a kis virág onnan lehet ismerős esetleg). Ez a darab még exkluzívabb, mint az előző, ugyanis ebből csak 150 pár került legyártásra.

Forrás: HypeBeast

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×