Egy kis majomkodás: Bathing Ape x Planet of the Apes

Egy korábbi cikkemben már említettem a márkát, most pedig eljutottam végre a bemutatásig. A cikk végén megtalálhatjátok a szokásos márkatörit, a türelmetlenebbek kedvéért most térjünk is rá egyből a kollab bemutatására. A Bathing Ape a mostanság mozikban taroló Planet of the Apes sikerességét kihasználva a piacra dobott egy egész összeszedett kollekciót, mely már inkább a hűvösebb időkre koncentrál, ezért csak pulóverekből és pólókból áll a termékpaletta. Részletek a tovább után.

planet-of-the-apes-x-a-bathing-ape-2014-capsule-collection-1

Bathing Ape x Planet of the Apes #1

Grafikák terén inkább a camo (terepminta) dominál, illetve a Bathing Ape ikonikusnak mondható gorilla fejét vegyítik össze a mostani film, illetve a klasszikus Planet of the Apes motívumaival. A grafikák szerencsére remekül illeszkednek a ruhákhoz, melyek nem kaptak rikító színt, hanem az őszies időt előrevetítve fekete-szürke-és fehér kombókban vásárolhatóak meg.

planet-of-the-apes-x-a-bathing-ape-2014-capsule-collection-2

Bathing Ape x Planet of the Apes #2 (Katt a többi képért)

planet-of-the-apes-x-a-bathing-ape-2014-capsule-collection-3

Bathing Ape x Planet of the Apes #3

planet-of-the-apes-x-a-bathing-ape-2014-capsule-collection-4

Bathing Ape x Planet of the Apes #4

planet-of-the-apes-x-a-bathing-ape-2014-capsule-collection-5

Bathing Ape x Planet of the Apes #5

planet-of-the-apes-x-a-bathing-ape-2014-capsule-collection-6

Bathing Ape x Planet of the Apes #5

A kollekció Október közepétől vásárolható meg a kiemelt BAPE üzletekben, illetve online. (A BAPE jelentése egyébként Bathing Ape in Lukewarm Water ).

Forrás: HypeBeast

Bathing APE Márkatöri

A Bathing Ape brandet 1993-ban keltette életre Nigo, a távoli és rejtélyes Japánban. A kezdetekben csak Japánban voltak boltjai, ám az idő előrehaladtával rohamosan terjeszkedni kezdtek, és ma már a világ összes nagyvárosában van legalább egy boltjuk.Tősgyökeres streetwear márkáról beszélünk, mely nemcsak férfiaknak, hanem nőknek és gyerekeknek is gyártanak ruhákat, ezáltal lefedve az egész családot 🙂 . Azért is érdekes ez a kollab, mivel az egész brand nevét a Majmok bolygója című 1968-as film ihlette. A kezdeti idők nem mentek zökkenőmentesen, ugyanis a tervezett ruhák felét még a barátok kapták meg, és ez több mint 2 évig ment így. Ezen idő alatt Nigonak még arra is maradt ideje, hogy kidobjon egy albumot is, mely által még többen ismerhették meg a márkát is egyúttal. Ahogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendett a márka, felkérték Nigot, hogy legyen társtulajdonos a korábbi cikkemben említett Billionaire Boys Clubban. Sikerességét annak is köszönheti a brand, hogy rengeteg más márkával illetve céggel készítettek közösen egy-egy ütősebb kollekciót. A teljesség igénye nélkül olyanokkal dolgoztak együtt, mint a Pepsi, Coca Cola, Casio, ismertebb személyek közül: Kanye West, Kid Cudi, Asap Rocky, Soulja Boy és a Beastie Boys, de jelent meg kollabjuk a SpongyaBobbal, Hello Kittyvel, Marvel és Dc Comics-al is karöltve.

a-bathing-ape-logo

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×