Megjelent a Nike SB Lunar Oneshot deszkás cipő

2013 év végén jelent meg a Nike SB Lunar Oneshot deszkás cipő, melynek fő jellemzői a letisztult vonalvezetés, a pehelykönnyű súly és a jó boardfeel. A Oneshot puritán kinézete nagyon is átgondolt és technikás tartalmat rejt, Sean Malto és Shane O’Neill, a Nike SB csapat riderei is aktívan tesztelték a cipőt, míg végül elnyerte végső formáját. Még képek és infók a tovább után!

Megjelent a Nike SB Lunar Oneshot

Megjelent a Nike SB Lunar Oneshot

A cipő felsőrésze két panelből áll össze, összeillesztésük, amennyire csak lehet „hátrakanyarodik” az ollie/kickflip által gyilkolt területektől. Varrás csak a két felsőrész-panel összeillesztésénél van, és mint a tudjuk a legjobb varrás az, ami ott sincs, mert azt nem kezdi ki a smirgli 🙂 A tartósságot (és a tapadást) nemcsak ez, de a felsőrészen végighúzódó Hyperscreen bevonat is segíti.

Nike SB Lunar Oneshot Hyperscreen bevonattal a tapadásért és tartósságért

Nike SB Lunar Oneshot Hyperscreen bevonattal a tapadásért és tartósságért

A pehelykönnyű súlyt úgy érték el a tervezők, hogy mindent kikönnyítettek, amit lehet, a nyelv hálós és a saroknál is kialakítottak egy úgynevezett sarokzsebet (szerintem ezt a szót most hoztam létre, de a „heel pocket”-re nem tudok jobb magyar szót 🙂 ami egyrészt csökkenti a cipő súlyát, másfelől amikor belebújsz a cipőbe, a sarokcsontod becsusszan és így rögzíti azt.

Ami a talpat illeti, a halszálkaminták a tapadásért, az ütődéscsillapításért pedig egy Lunarlon talp felel.

Nike SB Lunar Oneshot "sarokzsebbel" és halszálkás talpmintával, Lunarlon talppal

Nike SB Lunar Oneshot „sarokzsebbel” és halszálkás talpmintával, Lunarlon talppal

Itthon (még) nem állt módunkban tesztelni a Oneshot deszkás cipőt, de reméljük, hogy hamarosan lesz. Addig is körülnéztünk külföldi oldalakon és azt írták, hogy tényleg nagyon hajlékony és rugalmas a cipő, szinte nem is kell betörni, és a deszkát is érezni benne rendesen. Arról egyelőre nincs információnk, hogy itthon kapható lesz-e, de a nike.com-on összehasonlítva az árakat látszik, hogy ez a cipő a legfelső árkategóriában van a „sorozatgyártott” deszkás cipők között, ennél drágábban már jóformán csak Nike iD cipők vannak a shopban.

Nike SB Lunar Oneshot készen a deszkázásra

Nike SB Lunar Oneshot készen a deszkázásra

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • sklep szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging glance easy. The entire glance of your website is great, let alone the content! You can see similar here e-commerce
×