Kobe 9 Elite: az első színállások

A Nike Kobe 9 Elite első színállása, a ‘Masterpiece’ hivatalosan csak feburár elején kerül az üzletekbe, de a nagyon látványos és innovatív kilencedik generációs kosárcipőből két limitált színváltozat (egy fekete és egy fehér) már január 26-án kapható lesz a new yorki 21 Mercer and Dover Street Market üzletekben. Mivel még eddig nem számoltunk be a Kobe 9 Elite-ről, a tovább után minden részletet megtalálsz a cipő technikai részleteiről és a hamarosan elérhető összes színállásról is.

Itt a Kobe 9 Elite

Itt a Kobe 9 Elite

A Kobe 9 cipőt első ‘Masterpiece’ azaz ‘Műremek’ néven futó színállását 2013 december elején mutatták be a a los angelesi Kortárs Művészeti Múzeumban Kobe és Eric Avar, a Nike kreatív igazgatójának részvételével.

A Kobe 9 Elite elég formabontóra sikeredett: legszembetűnőbb tulajdonsága szupermagas szára, ami miatt akár kosárlabda bakancsnak is lehetne nevezni. De természetesen nem valami nehézkes és merev bakancsról van szó: a három innovatív Nike technológia, a Flyknit, Flywire a felsőrészben és a Lunarlon talp biztosítják, hogy a cipő könnyű legyen és a láb természetes mozgását kövesse.

Szinte az egész felsőrész “kötött” azaz a 2012-ben a Nike futócipőknben debütáló könnyű, erős és jól szellőző Flyknit anyagból készült, melyet a kritikus pontokon Flywire szálakkal, saroknál pedig karbonszálas rögzítéssel erősítettek meg.

A Nike Kobe IX Elite "Masterpiece" bemutatóján

A Nike Kobe IX Elite „Masterpiece” bemutatóján

A Lunarlon talp úgy csillapítja az ütődéseket, hogy a játékos “nem veszíti el a kapcsolatot” a pályával, a járótalp emberi lábat utánozó mintázata pedig nem csak design elem, de leképezi a szükséges tapadási és nyomási pontokat is.

Még egy egyre fontosabb szempont szerint is nagyszerű ez a cipő: egy ‘hagyományos’ magas szárú kosárlabda cipőhöz képest körülbelül 50%-kal kevesebb hulladék keletkezik a gyártása során – ez leginkább a Flyknit alkalmazása miatt van.

A Kobe 9 Elite a kosárpályán Swaggy P, a Lakers játékosán debütált január 23-án, január 26-án pedig további három új színállást jelentettek be: a kék és neonzöld ‘Perspective’-et, a szürke-fekete ‘Detail’-t, és a grafit-arany ‘Inspiration’-t.

Három február-márciusi színállás a Nike Kobe 9 kosárcipőből

Három február-márciusi színállás a Nike Kobe 9 kosárcipőből

A cipő első ‘Masterpiece’ színállása február 9-én, az ‘Inspiration’ március 1-én, a Perspective március 8-án, a ‘Detail’ pedig március 22-én kerül majd az üzletekbe világszerte és a nike.com webshopba. Arról jelenleg nincs infónk, hogy hozzánk érkezik-e az új csodából 🙂

A fekete színállás a január végi limitált Kobe 9-ből, csak new yorkiaknak

A fekete színállás a január végi limitált Kobe 9-ből, csak new yorkiaknak

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×