Nike Hypervenom – Egy új korszak kezdete

A Nike néhány nappal ezelőtt mutatta be Rio de Janeiróban legújabb generációs futballcipőjét a Nike Hypervenomot, melyet az európai labdarúgás azon belül is a Barcelona legújabb csillaga, Neymar ismertetett az újságíróknak. Kattintsatok az event beszámolójáért és a cipő részleteiért a továbbra!

[caption id="attachment_26138" align="alignnone" width="620"]Nike Hypervenom - Egy új korszak kezdete Nike Hypervenom – Egy új korszak kezdete[/caption]

Vannak klasszikus vagy élénk színű, fűzős vagy fűzőmentes, extra könnyű vagy különösen stabil futballcipők de egy célra mindegyiknek meg kell felelni: gólt rúgni. Ezt a szempontot tartották leginkább szem előtt a Nike tervezői is a Nike Hypervenom megalkotásánál, melyet olyan játékosok visszajelzései alapján fejlesztettek ki mint Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney vagy Neymar. A játékosok elsősorban a labda közvetlen irányítására illetve a lövések erősebb és pontosabb célbaérkezésére hívták fel a figyelmet, de kitértek a mai top védők mozgékonyságára is, ami igen nehéz helyzetbe hozza a csupán a gyorsaságukra építő támadókat.

Neymar volt a legközvetlenebb: “Olyan cipőt akartam ami segít nekem több térhez jutni és még azelőtt lőni, mielőtt a védőnek esélye lenne a közelembe kerülni.”

“Neymar visszajelzése nagyon fontos volt számunkra, hiszen a Mercurial Vapor IX hordása közben szerzett tapasztalataira építve létre tudtunk hozni egy olyan cipőt, amely képes elegendő szabad teret biztosítani  a lövéshez  a pálya minden pontján”  – mondta Phil McCartney A Nike termékfelelőse.

Nike Hypervenom – Egy új korszak kezdete

Neymar a bemutatón

Nike Hypervenom – Egy új korszak kezdete

Neymar már melegít

A Nike tervezőcsapatának vezetője Denis Dekovic rögtön a lényegre tért: “A játék megváltozott az évek során, hiszen nem is olyan rég még a nagyobb sebesség, robbanékonyság elérése volt a cél, míg napjainkban már mindenki lépést tart, elég csak megnézni néhány top védő sebességét.” Dekovic eközben kitért a Hypervenom elé állított elvárásokra: “A játékosok továbbra is gyorsabbak akarnak lenni, de már nem csak a hosszú sprinteknél, hanem a védelmen átverekedve a labdával az oldalukon. A semmiből akarnak gólokat szerezni. A Hypervenom a Nike válasza a játék változására.”

Forradalmi NIKESKIN borítás

A Hypervenom felsőrészének megtervezésekor a cég legújabb fejlesztését a NIKESKIN SYSTEM-et alkalmazták. A technológia alapját egy rendkívül hajlékony hálórendszer alkotja, melyet vékony poliuretán filmréteggel összekötve (Nike All Conditions Control) ugyanolyan feltételeket képesek biztosítani száraz és nedves körülmények között a láb és a labda közötti kapcsolatban. A játékosok beszámolói alapján a cipő közel olyan irányítható jó és rossz körülmények között is mintha mezítláb játszanának.

Nike Hypervenom – Egy új korszak kezdete

NIKESKIN SYSTEM

“Tradicionálisan egy új cipő tervezésénél a modell valamely szegmensére összpontosulnak a fejlesztések, legyen az a külső, a talpazat vagy akár az anyagösszeállítás. A Hypervenom megtervezése során ezen sarkalatos pontok közül mindegyikre megfelelő erőforrásokat szántunk.” – mondta McCartney.

Nike Hypervenom – Egy új korszak kezdete

SPECS

Teljesen megújult talpazat

A cipő felsőrészéhez hasonlóan talpazatát tekintve sem maradt el az elvárásoktól, a tervezők elsősorban arra törekedtek hogy a sebesség és a stabilitás megőrzése mellett, anatómia szempontokat is figyelembe véve csökkentség a láb és a cipő mozgása közötti reakcióidőt. A talp a fentebb leírt szempontokat szem előtt tartva elsősorban speciálisan kezelt nylonból épül fel, de a stoplik elhelyezése és formája is a minél gyorsabb és könnyebb precíziós mozgásokat hivatott pontosítani.

Nike Hypervenom – Egy új korszak kezdete

Anatómialiag kialakított talp

A cipő június másodikán debütált élesben a Brazilia – Anglia barátságos mérkőzésen Neymar és Wayne Rooney lábain, de a jövőben Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski és Danny Welbeck is ebben fogja rúgni a labdát.

]]>

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×