Popa Roland Nike cipőteszt – az eredmény

Karácsony előtt számoltunk be arról, hogy Popi egy Nike Mogan Mid 2 cipőt tesztel. Nyilván a téli körülmények nem kedveznek a BMX-ezésnek, de Roli azért így is tudott annyit biciklizni fedett körülmények között, hogy véleményt alkothasson a cipőről. Interjú és videós cipőteszt Popival a tovább után!

Ha csak három szóban mutathatnád be magadat, akkor mik lennének azok?
Család, barátok, BMX!
Mikor és hogyan kerültél kapcsolatba a BMX-ezéssel?
Azt hiszem 2004-2005 körül. Volt két srác a szomszéd utcában, mindig néztem őket, hogy mennyire durván nyomatják (pedig csak egykerekezgetni próbáltak 🙂 Akkor az nagyon nagy szám volt nekem. Egy nap rászántam magam, és kimentem hozzájuk a 24 colos montimmal. Első kérdésem az volt hozzájuk, hogy „Bicózhatnék én is veletek az utcában?” Persze igent mondtak. Utólag visszanézve ez már egész viccesen hangzik, de tényleg ez volt a „kezdet”. Nem sokkal később megvettem a Gepida Edika biciklimet. Minden nap kijártam velük nyomatni , aztán rám ragadt a BMX 🙂

Popa Roli TD @ Norma Park (Fotó: Pumpa)

Popa Roli TD @ Norma Park (Fotó: Pumpa)

Mesélj egy kicsit a Minimal Crew-ról!
Ez egy régi történet, Györkös Feri és Bakos Ricsi alakították meg, pár évvel ezelőtt. Ahogy teltek az évek, kialakult egy krú. Aztán Egry Krisz vette kezébe a dolgokat, és tényleg „megalakultunk”. Most heten vagyunk benne: Nagy Dominik (vele már szintén volt egy cipőteszt itt a boxon :), Németh Kevin, Bene Gergő, Balázsi Dániel, Nagy Döme, Egry Krisz és én.
Kik most a támogatóid?
Psychostore (LRG), PumpCity, Kakobikes.
Miket szeretsz még csinálni a bicón kívül?
Szeretek a barátnőmmel meg a barátaimmal lenni. Szeretek kirándulni, olvasgatni, moziba menni, ilyenek.
Visszanézve a 2012-es évre, mire emlékszel vissza szívesen?
Húú, hát nagyon-nagyon sok jó élményem van… De talán, ami így nagyon jó volt, azok a Norma Parkos bicózások, pl. Chill and Ride. Mindenki ott volt aki nekem számít. Nagyon jót bmxeztem akkor, talán a legjobbat eddigi életem során – még akkor is, ha a legtöbb elem parkos ott. Nagyon kiri volt! Az estéről meg ne is beszéljünk, mindenki nagyon szétesett aznap. Máshogy nem tudom megfogalmazni, mert erre csak ez a jó szó:D Megérte és érdemes volt elmenni, szerintem senki sem bánta meg. Yuhuu Chill and Ride és Normapark!

Popa Roli @ Chill and Ride 5 (360 kp)

Popa Roli @ Chill and Ride 5 (360 kp)

Tudsz mesélni valami friss sztorit, ami a BMX-ezéshez kapcsolódik?
Mikor most így az legutóbbi Minimal Crew trip volt Kecskeméten, hazafelé hajnali 5 és 7 között a Krisz olyan dolgokat művelt, amit lehetetlen ..:D Két órán keresztül szakadt az egész csapat rajta. De inkább nézzétek meg róla a videót 😉
Ha valamelyik külföldi bicóssal „cserélnél életet” egy évre, akkor ki lenne az és miért?
Talán Devon Smillie, régóta nagy kedvencem. Nagyon jó helyen él, mindig napsütésben BMX-ezik, és tele van támogatókkal.
Akkor most térjünk rá a Nike Mogan Mid 2 cipőre, amiben bicikliztél az elmúlt jópár hétben. Mennyit használtad, milyen gyakran volt rajtad?
Csak bicóra használtam, egy héten körülbelül háromszor. Leginkább a tél miatt ugye: mostanában az Exboxban biciklizünk, és az egy héten háromszor van nyitva a bicósoknak.

Popa Roli vs. Nike Mogan Mid 2 (Dark Obsidian/Thunder Blue)

Popa Roli vs. Nike Mogan Mid 2 (Dark Obsidian/Thunder Blue)

Mennyire passzol a cipő a te biciklis stílusodhoz?
Szeretem a technikás trükköket (footjam, csúszások). Most, hogy 3-4 hónapja raktam fel a pegeket, azóta szerelmes vagyok a csúszkálásokba, nem is értem eddig, hogy voltam ilyen buta, hogy nem raktam fel. Inkább a lazaság felé hajlok, nem szeretem az ilyen dupla tripla kp-vp-t. Alapvetően inkább az alacsonyabb felépítésű, slim cipőket szeretem, ezért szokatlan volt számomra a masszívabb felépítés és a magasabb szár.
Mi volt az első benyomásod róla, amikor kivetted a dobozból? És használat közben?
Szép cipő, tetszik. Először  kicsit kemény volt, be kellett járatni (ahogy minden más cipőt is), utána már nagyon kényelmes volt. Szívesen hordtam, mert minden trükk király benne. Ha változtathatnék rajta, akkor én a szárát alacsonyabbra csinálnám!
Mi a véleményed a cipő talpáról?
A talp is tökéletes nem kopott el, csak kevésbé. Teljes mértékben, csillapítja az ütődéseket és felvette a talpam formáját is. Az én ízlésemnek merev a talpa, de annak, aki szereti a sok vázpörizést, meg az ilyen keményebb, nagyobb trükköket, az biztos, hogy szeretni fogja ezt benne. Amit még tapasztaltam, hogy a gumi megfogta a talp fehér oldalát a ragasztásnál, kb. ennyi.
Mi a véleményed a felsőrészről?
Ahogy már mondtam korábban, nem szeretem annyira a mid és a magas szárú cipőket, de azt el kell ismerni, hogy nagy előnye, hogy védi a bokát és jól tart, a tépőzár alatt be sem kell kötni a fűzőt. A varrás is teljesen jól bírta. Gyűrődést elöl tapasztaltam a sok footjamtől, meg a trappolástól.
Amúgy általában mitől adják meg magukat a cipőid?
Én fék nélkül nyomulok, ezért általában széjjelfékezem őket, volt rá példa, hogy a talpat is kilyukasztottam már így. A másik lehetőség, hogy széjjelgyűrődik a sok footjamtől. Igazából régen nyomtam ragasztásokat, mostanában már nem csinálom: nem látom nagyon értelmét, előbb-utóbb feladja úgyis, inkább megpróbálok gyűjteni egy új cipőre.

A videóért köszönet Egry Krisznek!]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×