2010 tavaszi-nyári itthoni Supra cipők

Látván, hogy a Supra cipőkről szóló cikkeink milyen népszerűek, természetesen a deszkás-street stílus fenegyereke sem maradhat ki a 2010 tavaszi-nyári cipőszemle-sorozatunkból. Megnéztük, hogy a itthon milyen Suprákból szemezgethetsz idén és azt hiszem, hogy akinek bejön ez a stílus nem panaszkodhat: van miből választani! Tovább!

A Supra inkább a magas szárú cipőivel villant, először lássuk a kedvenceinket a Supra Vaider modellből. A vulkanizált talp alap, de van benne egy SupraFoam® anyagból készült középtalp is, emellett extra sarokvédelmet ígérnek egy formatartó PU betét révén. A “felépítményen” a bokát tartó megerősített részek vannak. A felsőrész anyaga alapvetően bőr. A barna színű (Brown Suede), hasított bőrből készült – a cipő színe eszembe jutatta a korábban bemutatott Skate Mental Nike SB Dunk Premium High súzt, ami szintén nagyon tetszik :) A neonzöld (Neon Green) és a fekete alapon jamaikai színű varrásokkal ellátott Black Rasta színeket TUF bőrből készítették, mely a Supra TUF ismertető szerint ötször tartósabb, mint a normál hasított bőr, időjárásálló és lélegzik – talán már beszél is ;) A negyedikként bemutatott szürke cipő felsőrésze vászonból készül és Charcoal Canvas néven fut. Ez utóbbit már nem sokkal 20.000 Ft felett megkaphatod itthon, a másik háromért viszont majdnem 30.000 mélyen kell a zsebedbe nyúlni.

A Vaider létezik félcipő változatban is. A Supra Vaider Low itthon a fenti Black Rasta és a Charcoal Canvas színeken túl még egy szép szikrázóan fehér és fekete színben (mind a kettő TUF) is kapható 18-22.000 Ft-os ársávban.

 

Egy kis csemege ez a Supra Skytop vászon felsőrésszel, savmosott (Acid Wash) színben. Pár dologban különbözik a Vaidertől: a Skytopban vékonyabb a párnázottság, nyelvét rugalmas szalagok tartják a helyükön és a cipő belsőrészét az orrban neoprén anyaggal bélelték ki. Ezen a savazott színen kívül még feketében kaphatod meg itthon (Black Duct Tape), harmincezer forint magasságában.

 

Jó hír, hogy a januárban beharangozott Supra Skytop II cipőkből két szín is elérhető lesz itthon. A Skytop II magasságát még jobban fokozták a magas nyelvvel, amit természetesen a mostani divat szerint illik szépen kicsapni előre :) Egyébként ha így haladunk magas szár terén, lehet, hogy a Skytop III szárába már a shortodat is betűrheted :D Chad Muska signature Suprája természetesen TUF bőr felsőrésszel készült és kb. ugyanazt tudja, mint a “sima” Skytop. Itthon White TUF és full bőr kék/arany (Navy/Blue Full Grain) színeket kapod meg. Extra magas szár, extra magas ár: ez a cipő 37.000 Ft.

 

Ha bejön a klasszikus vonalvezetésű Converse vászoncipő sztájl, de Suprán kívül már mást nem vagy hajlandó felvenni, akkor számodra a Supra Thunder modell a megoldás ;) Jim Greco signature modellje egyaránt létezik magas szárú és félcipő kivitelben. Olyan sokat nem lehet szövegelni róluk: ennél is letisztultabb és egyszerűbb már talán csak a mezítláb járás lehet :D A magas szárú Thunder High vászoncipőt három színben, fehérben, feketében, szürkében kaphatod meg Magyarországon 19 és 22.000 Ft között… A nagy egyszerűségből egy kicsit kitűnik az itt bemutatott félcipő, a Black Satin TUF, mely a nemrég bemutatott Red Carpet Series kollekció része, a felsőrész selyemfényű TUF bőrből készült, a talpa pedig piros, árban ugyanott van, mint a magas szárúak.

 

Az általános Supra látványvilághoz képest meglepően “deszkásak” Eric Ellington signature Vega cipői. A nevük alapján először azt hittem, hogy a Vegák nem tartalmaznak állati alkotórészt, de mivel a felsőrészük bőr/hasított bőr kombináció, ez az elméletem megdőlt :) Szerintem egészen korrektül néznek ki, itthon a fehér hasított bőr/fekete bőr (White Suede/Black Action Leather) és a vörös-szürke hasított bőr (Red Grey Suede) kapható, 19.000 Ft környékén.

 

Egy kis szolgálati közlemény: ez volt a 200. megjelent cikk a sneakerbox.hu-n :D 

[starreview tpl=43]

gergő

Szeretem a cipőket, de nem vagyok gyűjtő.
gergő összes cikke