Tavaszi Converse POP ART kollekció

Ez a cikkünk már két évnél régebbi. Használd a keresőt itt jobbra vagy böngészd a tageket a cikk alján, hogy frissebb írásokat találj ebben a témában!

A Converse idén tavasszal kihozott POP ART kollekciója valószínűleg inkább a csajok érdeklődését kelti majd fel, de a képen is látható LOVE mintának van egy érdekes gördeszkás vonatkozása is… Nézd meg ezeket a friss tavaszi Cons cipőket a tovább után!

A Converse mindig is előszeretettel használta “vászonként” a cipőit. A 2010-es tavaszi kollekcióban a XX. század egyik  modern amerikai művészeti irányzata a pop art ihlette jópár magas szárú Chuck Taylor tornacipőjének designját.  Anélkül, hogy művészettörténeti órába fullasztanám cikket érdemes ránézni, hogy ezek a minták nem csak jól néznek ki, de kifejezetten köthetők a pop art egy-egy híres alkotásához, művészéhez.

Ezen a cipőn a telefonáló lány a DC Comics rajzok stílusát, és az amerikai képregény fénykorát idézik. Ezek ihlették meg Roy Lichtenstein new yorki művészt is, aki 1963-ban festette meg  a “Süllyedő lány/Drowning Girl” című képét, mely meghozta neki az ismertséget.

 

Andy Warhol-t a pop art pápájának is nevezték. Reklámrajzolóként indult (cipőreklámokat is csinált :) és filmrendezőként, festőként vált híressé. A “Campbell-féle leveskonzerveket” ábrázoló képe és a Marilyn Monroe fényképének négyszínű reproja a legismertebb munkái. Ezen a Cons cipőn én a leveseskonzerves kép stílusát véltem felfedezni a pop art kedvelt cukorka-színeivel párosítva.

 

Ez pedig itt LOVE modell, amit Robert Indiana először képeslap grafikaként készített a new yorki Modern Művészetek Múzeuma számára. Az első LOVE szobrot pedig 1970-ben állították New Yorkban, melyet számtalan újabb hasonló (16 van csak az USA-ban és 13 világszerte) követett szerte a világon, sőt még más nyelvekre is “lefordították”, pl. olaszra vagy héberre

A LOVE Converse fekete-fehér változatban is kapható. A fentebb bemutatott mindhárom cipő 18.990 Ft-ba kerül itthon.
A LOVE szobornak van egyébként egy érdekes gördeszkás vonatkozása is: a szobornak áll egy példánya  a philadelphiai JFK Plaza parkban, mely “természetes” adottságainál fogva legendás volt a gördeszkások körében, nemcsak a városban, de egész amerikaszerte. Amikor – több korábbi próbálkozás után – 2002-ben Philadelphia városvezetése végleg megtiltotta a gördeszkázást (300 dolláros büntetés fenyegetése mellett) akkor széles körű tiltakozás kezdődött, aminek a jelképeként az emberek (Free) LOVE Parkként kezdték el emlegetni a helyet. A tiltást egyébként azóta sem oldották fel, úgyhogy a mozgalom még mindig küzd és ez weboldalukon is követhető.

 

 

Végül, de nem utolsó sorban itt van ez a fröcskölt mintás magas szárú Cons, ami a fentiekhez képest már “uniszex”-nek is tekinthető. A pop arthoz való kötődését nem tudtam kideríteni, de jól néz ki szerintem :) Itthon tudomásom szerint a fehér színű lesz kapható (17.990 Ft), de a nemzetközi Cons oldalon láttam belőle feketét is.

 

Írta: gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
gergő összes cikke

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek

12 hozzászólás

 1. teket92

  A fröcskölt mintájú-ból nemtud nekem valaki segíteni hogy hol lehet vásárolni,vagy megrendelni?

 2. bebe224

  a fröcskölt mintás converse szerintem Jackson Pollockra utal.Ő gyártott ilyen össze vissza fröcskölt képeket.

 3. márkó

  Rosszul nem néznek ki csak ugyananyit érnek mint egy kinai tornacipő szall egyszer felveszed és dobhatod ki.

 4. öhm.klau.

  nagyonjók.:D én vagy világoskéket vagy vajszínűs szeretnék simát. vagy rózsaszínt.:D

 5. Győri Ágnes

  A citromsárga-fehér nagyon bejön!!! Meg a fehér fekete festéknyomokkal az is jóó! :D

 6. sk8

  Emlékszem a Love Park is egy szint volt a Tony Hawk’s Pro Skater 2-ben. Az sem most volt már :)

Szólj hozzá a cikkhez!

 • (nem jelenik meg)XHTML: Használhatod a következő tag-eket: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>